Prof. dr. Dafin Mureşanu, reales preşedinte al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare

15 decembrie 2021 | 0 comentarii |

În prezent acesta mai îndeplinește funcțiile de director al Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca și preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

 

Dr. Dafin Muresanu

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Berlin cea de șasea ediție a congresului Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR), cu participarea a peste 1.000 de specialiști din 55 de țări, o parte dintre ei prezenți fizic la eveniment, iar alții participând on-line.

Un punct important pe agenda evenimentului l-a reprezentat și alegerea unui nou președinte, după ce mandatul de doi ani deținut până la acel moment de prof dr. Dafin Mureșanu ajunsese le final. Acesta și-a depus candidatura pentru un nou mandat, iar în urma votului participanților la congres, a fost reales în funcția de președinte al EFNR pentru o nouă perioadă dedoi ani.

Anunțul realegerii medicului român această funcție a fost făcut de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii,din România, care îl are ca președinte tot pe prof. dr. Dafin Mureșanu.

 

Acesta mai este și director al  Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj Napoca, având totodată și calitatea de membru corespondent al Academiei Române și  membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Cu ocazia realegerii sale în funcție de președinte al EFNR, prof.dr. Dafin Mureșanu a declarat că „acordarea unui nou mandat în funcţia de preşedinte de către membri EFNR mă onorează şi în acelaşi timp mă obligă, realegerea mea într-o poziţie atât de importantă fiind rezultatul unei munci continue în echipă atât la nivel naţional, cât şi international şi vine ca o reconfirmare a valorii proiectelor iniţiate şi aflate în curs de implementare. La nivelul EFNR vom continua, prin acelaşi efort susţinut de către întreaga echipă, să contribuim substanţial la dezvoltarea practicii, educaţiei şi cercetării în domeniul neuroreabilitării, cu scopul final de a valida noi intervenţii terapeutice pacienţilor noştri . Aceste intervenţii sunt menite să acopere dimensiunile fizică, cognitivă şi emoţională”.

 

Dr. David Muresanu si dr. Volker Homberg

Din poziţia de preşedinte al EFNR deținută și până acum, medicul a coordonat, împreună cu prof. dr. Volker Homberg, preşedintele ales al Federației Internaționale de Neuroreabilitare şi vicepreşedinte al EFNR, întregul pachet de programe educaţionale la nivel european în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a modulelor ce vizează neuroreabilitarea, de la cercetarea fundamentală şi până la implementarea soluţiilor inovative în practica clinică.

EFNR este o organizaţie ştiinţifică internaţională non-profit dedicată cercetării, educaţiei, schimburilor intelectuale, activităţilor de advocacy şi filantropice în domeniul medical al neuroreabilitării şi al ariilor de expertiză conexe.

Cu sediul permanent la Viena, EFNR are în componenţa sa membri din toate ţările Uniunii Europene, la care se adaugă şi alţi specialişti şi cercetători ştiinţifici în domeniul neurologiei din întreaga lume. Totodată, EFNR aste considerată cea mai reprezentativă organizaţie europeană dedicată neuroreabilitării.


Adaugati un comentariu


 

*