Programari online la consultatii medicale, oriunde in tara

11 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Un medic si un student de la Automatica lanseaza, pe 15 noiembrie, cea mai mare aplicatie online de programari la consultatii medicale, cu acces gratuit pentru bolnavi si medicii de familie

 

Dr Mario Grigorascu si Gabriel Brosteanu

Medicul Mario Grigorascu si studentul Gabriel Brosteanu de la Facultatea de Automatica si Calculatoare au dezvoltat cea mai complexa aplicatie online de programari la servicii medicale si rezervari de medicamente, cu acoperire nationala. ConsultaDoctor.ro va fi accesibila publicului larg incepand cu data de 15 noiembrie 2012, intre timp fiind disponibila furnizorilor de servicii medicale pentru a se inscrie si a-si realiza descrierea serviciilor.

Pentru dezvoltarea aplicatiei software am avut nevoie de o echipa de 3 programatori care au lucrat 10 luni sub indrumarea unui student genial de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, care a devenit asociatul meu in acest proiect- Gabriel Brosteanu. Platforma pe care au dezvoltat-o este, din cate stim, cea mai moderna si completa aplicatie de profil la nivel mondial spune dr. Mario Grigorascu, director general ConsultaDoctor.ro.

ConsultaDoctor.ro este o aplicatie online prin care pacientii de oriunde din tara se pot programa la consultatii in orice oras, la orice medic specialist (dermatolog, oftalmolog, cardiolog, pediatru etc), la medicul stomatolog, logoped, psiholog etc, pentru tratamente de medicina alternativa sau pentru terapii complementare (homeopatie, fitoterapie, masaj, kinetoterapie etc), precum si pentru efectuarea investigatiilor medicale (ecografii, tomografii, analize de laborator etc).

Prin ConsultaDoctor.ro, pacientii pot rezerva  si medicamente la farmacia pe care o doresc din aplicatie si le pot ridica in urmatoarele 2 zile lucratoare, eliminand drumurile inutile pentru cautarea unora dintre acestea.

Lista serviciilor si specializarilor medicale la care pacientii se pot programa prin intermediul ConsultaDoctor.ro are peste 200 de pozitii, aplicatia cuprinzand atat servicii medicale decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si cu plata integrala.

Aplicatia suporta un numar nelimitat de furnizori de servicii medicale sau conexe (logopedie, wellness, kinetoterapie, psihologie, optometrie etc.), iar numarul de programari care pot fi inregistrate in aplicatie este practic nelimitat. Simultan se pot programa peste 10 000 pacienti. In plus, aplicatia pastreaza multe date: fisa medicala a pacientului vizibila atat pentru medic, cat si pentru pacient, istoricul programarilor facute etc”, arata la randul sau  Gabriel Brosteanu, IT Managerul proiectului.

Pentru a beneficia de acest sistem, pacientul cauta in aplicatie medicii cu o anumita specializare medicala (sau anumite tipuri de investigatii), iar aplicatia genereaza raspunsul cautarii – lista de medici cu specializarea cautata, cu prezentarile lor, topuri de proximitate etc. Astfel, pacientul poate alege cel mai apropiat cabinet medical sau doctorul cu cea mai convingatoare prezentare, apoi vizualizeaza direct in agenda online a medicului respectiv care sunt intervalele disponibile, la care dintre locatii – pentru medicii care deservesc mai multe clinici – si se programeaza online, direct, in ziua si la ora cea mai convenabila. Medicul, la randul sau, isi poate vedea in timp real agenda de programari de pe telefonul mobil, tableta PC sau orice calculator legat la internet.

Utilizarea aplicatiei este gratuita pentru pacienti, acestia achitand la cabinetul medical doar produsele si serviciile medicale care nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. De asemenea, este gratuita pentru medicii de familie. Ceilalti prestatori de servicii medicale achita catre ConsultaDoctor.ro doar un comision aplicat la valoarea consultatiilor (investigatiilor medicale) efectiv realizate.

 


Categorii: IT & C

Adaugati un comentariu


 

*