Promovări în grad la Spitalul Județean Buzău

30 mai 2019 | 0 comentarii |

Au trecut cu brio examenul de promovare, 39 de asistenți medicali și personal auxiliar medical și nemedical, pentru care în ședința Consiliului Județean de miercuri s-a modificat organigrama și statul de funcții ale unității medicale.

 

Spitalul Județean de Urență Buzău a publicat rezultatele examenelor de promovare în grad/treaptă profesională susținut în data de 27 mai, de 22 de asistenți medicali debutanți, 13 infirmiere debutante și câte un consilier juridic debutant, refrent de specialitate debutant, registrator medical debutant și statistician medical debutant care au îndeplinit condițiile de a avansa la gradul profesional superior.

Toți candidații au obținut rezultate bune și foarte bune în urma probelor de examen susținute, astfel că se poate spune, așa cum a declarat președinta Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, care a asistat la examenele susținute de asistenții medicali și infirmiere, că „spre surprinderea plăcută a examinatorilor, toți au dat dovadă de responsabilitate și au demonstrat că sunt bine pregătiți pentru profesia pe care și-au ales-o, astfel încât pacienții să poată fi în siguranță și să primească îngrijirile de care au nevoie la standerde de calitate ridicate”.

 

Cei 22 de asistenți medicali debutanți care au participat la examen au obținut punctaje între 78 și 96 (din 100 posibile), cele mai bune rezultate avându-le Viorica Sânziana Cviatcovschi și Anca Valentina Filipache, care au confirmat că rezultatele foarte bune obținute la examenul de angajare nu au fost o întâmplare.

Punctaje ceva mai slabe, între 64 și 88, au obținut cele 13 infirmiere prezente la examen, cel mai mare puncatj fiind obținut de Claudia Rusu.

Foarte bine pregătiți s-au dovedit și candidații care provin din rândul personalului nemedical care au reușit astfel să-și depășească statutul de debutanți. Astfel, referentul debutant Marcel Serea a fost promovat în grad cu 90,50 de puncte, Marius Teodor Popa a obținut promovarea de la gradul de consilier juridic debutant la consilier juridic gradul III cu 97,83 de puncte, Mihaiela Frățiloiu a demonstrat că știe foarte bine ce trebuie să facă un registrator medical și a promovat examenul cu cu 99,66 de puncte (acesta a fost, de altfel, cel mai mare punctaj obținut de unul dintre cei 39 de candidați la examenul din 27 mai), iar Andreea Păiș a trecut de la poziția de debutant la cea de statistician medical, cu 96 de puncte.

Pentru ca aceștia să poată fi și remunerați corespunzător noilor grade/trepte în care au promovat, Consiliul Județean Buzău a aprobat, în ședința de miercuri, 29 mai, noua organigramă și statul de funcții pentru Spitalului Județean de Urgență Buzău, care se află în subordinea administrației județene din punct de vedere administrativ.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*