REZULTATE ADMITERE MEDICINA: Institutul Medico-Militar a anunțat numele viitorilor studenți

25 iulie 2019 | 2 comentarii |

Examenul de admitere a avut loc ieri, iar listele cu rezultatele provizorii au fost publicate pe site-ul instituției.

 

Ieri a avut loc și examenul de admitere pentru absolvenții de liceu care doresc să devină medici militari. Aceștia, spre deosebire de colegii lor care au susținut examenul la universitățile de Medicină și Farmacie din sistemul civil, au avut de trecut prin mai multe etape de selecție eliminatorii, ce au inclus efectuarea unei examinări medicale la un spital militar, urmată de testarea psihologică, de susținerea probelor sportive și a unei probe scrise la limba engleză.

Doar candidații care au trecut aceste probe au susținut ieri examenul de admitere, iar cei care s-au dovedit a fi cel mai bine pregătiți au fost acceptați ca viitori studenți ai Institutului Medico-Militar.

Examenul de admitere a avut loc la facultăţile de profil din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, unde au fost disponibile 50 de locuri la Medicină Generală, 10 la Medicină Dentrară și 10 la Farmacie sau ale Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş unde au fost 56 de locuri la Medicină Generală. Cei din București au fost repartizați în sălile de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, iar cei de la Tărgu Mureș, la UMFST. Aseară au fost publicate, pe site-ul institutului medico-militar, listele cu rezultatele provizorii, urmând ca după soluționarea eventualelor contestații să se publice rezultatele finale.

 

Ca și în cazul universităților civile, cele mai căutate au fost locurile pentru domeniul Medicină, repartizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și al celor din Ministerul Administrației și Internelor. Astfel, pe locurile repartizate Ministerului Apărării, la București au fost admiși 40 de candidați, pe tot atâtea locuri scoase la concurs, primii pe listă fiind doi concurenți notați cu 9,2. Ultimul admis pe listă a obținut 6,9. Pe locurile aparținând Ministerului de Interne au fost admiși 8 candidați, cu note cuprinse între 8,5 și 5,2.

Pentru Medicină Dentară, în cadrul Ministerului Apărării Naționale au fost disponibile 10 locuri, toate fiind ocupate în urma examenului, de candidați care au obținut note între 8,7 și 5,6.

Tot 10 locuri au fost disponibile și pentru domeniul Farmacie, în cadrul aceluiași minister, însă doar doi candidați s-au înscris și ambii au fost admiși, obținând notele 90 și 88 de puncte (notele 9,00 și 8,80).

În ceea ce privește candidații ghinioniști sau insuficient pregătiți, care au picat examenul, cei mai mulți au optat pentru Medicină, în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Unul dintre ei nu s-a prezentat la examen, iar ceilalți 71 au picat cu note cuprinse între 2,0 și 6,9.

 

Cele 10 locuri scoase la concurs pentru aceeași specializare, dar în cadrul Ministerului de Interne, nu s-au ocupat în totalitate, doar 8 candidați reușind să obțină note peste 5,0. Alți opt candidați au fost respinși, în urma examenului de admitere, cu note cuprinse între 2,0 și 4,7.

La Farmacie nu au fost concurenți respinși, dar concurența a fost de doar doi candidați pe 10 locuri. Ambii au obținut peste 50 de puncte (nota 5,0) și au fost declarați admiși.

În fine, lista respinșilor în urma examenului de admitere la Medicină Dentară include 8 candidați, dintre care doar doi au reușit să întrunească baremul minim, fiind notați cu 5,0 și 5,1 iar ceilalți au obținut note cuprinse între 3,1 și 4,8.

La Târgu Mureș, pe cele 56 de locuri alocate domeniului Medicină Generală, au concurat 124 de candiați. Cea mai mare medie de admitere a fost 8,75 iar cea mai mică 5,19. Alți opt candidați care au avut note între 5,00 și 5,18 au fost declarați „admiși fără loc”.

Potrivit unui comunicat al UMFST, candidații admiși fără loc, la Medicină (civilă și militară), care au susținut proba scrisă din Biologie, pot opta pentru un loc la programul de studiu Medicină dentară, iar cei care au susținut proba scrisă la chimie, pot opta pentru Farmacie, în limita locurilor rămase neocupate. Cererile se depun la Registratura universităţii, până vineri, 26 iulie 2019, ora 14:00.

 

 Comentarii (2)

  1. Maricica spune:

    buna ziua as vrea sa stiu daca la medicina militara sunt locuri in fiecare an sau o data la doi ani. va multumesc.

    • Redactie SB spune:

      Da, sunt locuri la admitere pentru licență și rezidențiat în fiecare an, doar numărul poate fi diferit de la un an la altul, dar se snunță din timp pe site-ul Institutului Medico-Militar.

Adaugati un comentariu


 

*