România găzduiește prima conferință de medicină personalizată din sud-estul Europei

12 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Astăzi debutează la Târgu Mureș prima conferință internațională de medicină personalizată organizată în Europa de Sud-Est, cu titlul „Medicina Viitorului”.

 

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş organizează, în această perioadă, ultimul eveniment științific al anului, cu ocazia Zilelor UMFST, eveniment care include și o premieră pentru această zonă a Europei. În cadrul Zilelor UMFST va avea loc și prima conferință internațională de medicină personalizată organizată în zona sud-est europeană, organizată în colaborare cu Filiala Mureș a Societății Române de Cardiologie și Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală Cardio Med.

Potrivit organizatorilor, „First International Conference on Innovations in Population Health and Personalized Medicine” se va desfășura pe parcursul a două zile, iar lectorii invitați vor prezenta cele mai noi descoperiri şi progrese din domeniu, precum şi principalele direcţii de cercetare şi inovare, prin abordarea unor teme despre noi aplicații ale informaticii medicale, medicina digitală, inteligența artificială în medicină, noi tehnologii medicale etc. Din comitetul de organizare fac parte prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureş, prof. dr. William Au, cercetător din China, prof. dr. Rodica Bălaşa, directorul Şcolii Doctorale din cadrul UMFST Târgu Mureş, prof. dr. Minodora Dobreanu, directorul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST Târgu Mureş, prof. dr. Theodora Benedek, președintele Comisiei de Cercetare Științifică a Senatului universității.

 

Zilele UMFST Târgu Mureș au debutat luni, cu o serie de workshop-uri organizate la Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice și cu vernisajul unei  expoziţii de artă plastică, cu lucrări realizate de membri ai comunităţii academice, sub genericul „Arta, între profesie și pasiune” și o expoziție de carte veche „Istoria Medicinei – vizită ghidată și scurtă prezentare a Muzeului de Istorie a Medicinei”, găzduită de Sala Muzeu a Bibliotecii Medicale.

În programul Zilelor UMFST Târgu Mureș este inclusă și cea de a unsprezecea ediţie a Conferinţei Doctoranzilor şi Tinerilor Doctori, ce va aborda teme de actualitate din domeniile medicină, medicină dentară, farmacie, filologie, istorie, informatică, inginerie şi management.

 

În cadrul evenimentului, titlul de Doctor Honoris Cauza îi va fi oferit, joi, profesorului doctor Piero Portincasa, de la Universitatea din Bari, festivitatea urmând să aibă loc în aula Facultății de Medicină Dentară.

În program este inclus și cursul Comitetului European de Educaţie în Anestezie, precum si simpozioanele „Factorii psihologici culturali, personalitatea şi alegerea profesiei medicale”, „Inovare şi transformare digitală în organizaţii” și „Arta sănătăţii în an centenar”, cărora li se adaugă noi workshop-uri, precum și două lecții memoriale dedicate lui Gheorghe Simu și Miskolczy Deszo.

Pe parcursul acestor zile are loc și Gala UMFST, în cadrul căreia vor fi acordate premii de excelență, precum și cea de-a 15-a ediţie a Concursului știinţific internaţional Tudor Drăganu, adresat studenților. Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă, din program nu va lipsi nici tradiționalul concert de colinde, dedicat tuturor participanților la zilele UMFST Târgu Mureș.

 


Adaugati un comentariu


 

*