Tehnologii revoluționare din domeniul medical și famaceutic, la iCEE.health

Evenimentul a fost lansat în urmă cu trei ani, ca secțiune dedicată inovației în sănătate cadrul iCEE.fest, o manifestare anuală dedicată tehnologiei digitale și internetului.

 

În perioada 14-15 iunie va avea loc, la București, o nouă ediție a evenimentului internațional iCEE.fest, un festival dedicat celor mai noi tehnologii digitale din diferite domenii.

În urmă cu trei ani, sectorului sănătății i-a fost alocată o secțiune specială, iar astfel a apărut iCEE.health, manifestare în cadrul căreia sunt prezentate tehnologiile revoluționare de ultimă oră, cu aplicabilitate în domeniul medical și farmaceutic.

Într-un comunicat transmis de organizatorii evenimentului, Lorena Macnaughtan, directorul  iCEE.health, spune că „pe 14 iunie, prima zi a festivalului, antreprenori și inovatori în sănătate, companii de top și personalități marcante se vor afla pe scena iCEE.health pentru a ne arăta de ce viitorul sănătății este digital”.

Temele explorate anul acesta vor fi legate de spitalul și clinica viitorului, noi modalități de design pentru servicii de sănătate, transformarea digitală a industriei farma și de asigurări, inteligență artificială, realitate virtuală și augmentată, intervenții digitale sau dispozitive de monitorizare (wearables).

 

Evenimentul va avea și în acest an o seecțiune specială dedicată start-upurilor în sănătate. Cei interesați să participe la Academia destinată start-upurilor în sănătate pot aplica până pe 3 iunie, iar cei selectați vor avea acces gratuit la iCEE.health.

De asemenea, startup-urile care inovează în sănătate  pot participa la concursul 200s of Fame, cu condiția de a se înscrie până la data de 1 iunie.

Ca în fiecare an, iCEE.health va avea  și o sesiune în limba română, în care vor fi discutate noi modele de servicii medicale din România.

Organizatorii au mai anunțat că studenții la medicină și doctorii rezidenți vor beneficiade discount de 50%, iar în acest sens trebuie să își comande biletele prin email, la tickets@iceefest.com.

Evenimentul va include și un workshop pentru implicarea pacienților, care va fi susținut de experți de la Stanford Medicine X (Justin Lai, MPH, designer servicii de sănătate și Sylvie Dobrota, cercetător Asociat). Un masterclass în spitalul și clinica viitorului cu Ksenia Benifard și Simona Ralph și un masterclass despre transformarea digitală a industriei farma cu doctorul antreprenor Felix Jackson din Marea Britanie se vor afla, de asemenea, pe agenda evenimentului.

 

Printre speakerii care au confirmat participarea la iCEE.health se număra personalități recunoscute în domeniul e-health și al antrepenoriatului medical.

Printre aceștia, Michael Fergusson, fondator și manager al companiei Ayogo, recunoscută de două ori ca fiind în Top 100 cele mai innovative companii mHealth din lume, Horia Maior, cercetător asociat la Horizon Mixed Reality Lab, beneficiar al unui premiu al Consiliului pentru Cercetare în Științe Fizice și Inginerie din Marea Britanie, Diane Jooris, co-fondator și manager al Oncomfort, companie care oferă singura soluție VR medicală certificată european pentru durere și anxietate. Michael Seres, fondator al companiei de dispozitive medicale conectate 11Health, acesta fiind și primul pacient antreprenor rezident al Stanford Medicine X, a cărui poveste poate fi citită pe iCEE.news, spune că Tehnologia a fost un liant pentru schimbarea sănătății în general. Nu mai suntem izolați, poți intra online și te conectezi, înveți și comunici cu pacienți din alte părți ale lumii, cum nu era posibil până acum. Tot între speakeri îl regăsim și pe Horia Maior, Cercetător Asociat @ Horizon Mixed Reality Lab, beneficiarul unui premiu al Consiliului pentru Cercetare în Științe Fizice și Inginerie din Marea Britanie, care desfășoară o cercetare multidisciplinară în domeniul Interacțiune Om-Calculator, Interfețe Calculator – Creier și Factori Umani, cu impact în multe domenii, inclusiv în sănătate.

*Lista completă a speakerilor iCEE.health din acest an este publicată pe site-ul oficial.

 


Adaugati un comentariu


 

*