S-a dat startul unei noi ediții a „Zilelor Educației Medicale”, la UMF Carol Davila

Timp de zece zile, 800 de studenți români și străini din cadrul universității participă la simpozioane, workshop-uri și alte manifestării științifice prin care se completează aria curriculară.

 

În această perioadă este în plină desfășurare cea de-a 12-a ediție a Zilelor Educației Medicale, un eveniment de tradiție pe care Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) l-a inițiat încă din 2008, pentru ca din anul 2010, acesta să fie preluat și de universităţile de Medicină partenere din Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.

Ediția din anul acesta a debutat vineri, 29 martie, și se desfășoară pe durata a 10 zile, până pe 7 aprilie, beneficiind de participarea a 800 de studenți din cadrul UMF Carol Davila, dintre care 700 studiază în cadrul modulului cu predare în limba română, iar 100 sunt înscriși la modulul cu predare în limba engleză.

Gazda evenimentului este și de această dată Palatul Facultății de Medicină din cadrul universității, iar organizatorul principal este SSMB.

Rareș Băloi, președintele organizației, a precizat că participarea este gratuită pentru toți cei 800 de studenți, din dorința de a oferi oportunitatea fiecăruia dintre ei de a avea acces la o educaţie complementară ariei curriculare standard.

 

Acesta a mai declarat că evenimentul include 9 conferinţe, 40 de workshop-uri si 20 de activităţi de educaţie medicală la care studenții pot participa, la alegere, în funcție de aria lor de interes.

Despre activitățile de educație medicală, președintele SSMB spune că reprezintă un concept nou în tematicile internaționale, principalul avantaj fiind acela că facilitează procesul de învăţare şi dezvoltarea pluridisciplinară, atât individual, cât şi în grupuri de studiu. „Se doreşte, în acest fel, creşterea expunerii ariilor medicale de nişă şi familiarizarea cadrelor medicale cu acestea încă din facultate” a mai explicat Rareș Băloi.

Conform acestuia, pe parcursul edițiilor desfășurate până acum, manifestarea a devenit o adevărată experiență pentru participanți, care sunt astfel încurajați  să vină în contact cu mediul academic, fiindu-le totodată captat interesul şi stimulându-li-se curiozitatea și dorinţa de acumula cunoștințe noi.

 


Adaugati un comentariu


 

*