Salvarea de la Crucea Rosie Buzau, via Castellon

15 septembrie 2012 | 0 comentarii |

In ultimii ani, pe langa activitatile umanitare desfasurate in judet, Crucea Rosie Buzau s-a implicat, impreuna cu organizatii similare din strainatate, in rezolvarea mai multor cazuri referitoare la buzoieni plecati la munca sau stabiliti in alte tari.

Cel mai recent caz de acest tip, rezolvat cu sprijinul voluntarilor Crucii Rosii Buzau, a avut ca subiect o tanara buzoianca plecata la munca in Spania.

Pentru ca tanara, care a nascut in Spania cu cateva luni in urma, pierdse  legatura cu familia sa ramasa in tara, Crucea Rosie din Castellon a cerut ajutorul organizatiei similare din Buzau. Femeia avea mare nevoie de o serie de acte personale ramase acasa, fara de care bebelusul ei nu putea fi inregistrat in evidentele spaniole.

Crucea Rosie Buzau a reusit sa ia legatura cu familia ingrijorata, a linistit-o cu privire la fiica din Spania de la care nu mai avea vesti si care care acum este bine, alaturi de bebelusul ei, asa ca parintii au rasuflat usurati, afland ca fiicei lor nu i s-a intamplat nimic grav. Ulterior, am trimis la Castellon, printr-o firma de curierat, toate actele necesare. Odata ajunsi in posesia documentelor, reprezentantii Crucii Rosii Castellon au transmis multumiri voluntarilor buzoieni si si-au exprimat increderea in continuarea acestei bune colaborari”, precizeaza Floarea Barzu, directorul Crucii Rosii Buzau.

Potrivit aceleaisi surse, ONG-ul buzoian s-a implicat si in alte cazuri internationale, precum persoane disparute, colaborand cu Departamentul Cautari Persoane, ca si in repatrierea unor buzoieni care au decedat in strainatate, iar familiile lor nu dispuneau de banii necesari pentru a-i aduce  acasa si a-i inmormanta crestineste.


Adaugati un comentariu


 

*