Salvati Copiii continua campania de dotare a maternitatilor

Pana la sfarsitul anului, organizatia a anuntat ca va dona 86 de de echipamente cu ajutorul carora copiii prematuri sunt ajutati sa traiasca, in 33 de maternitati din tara.

 

salvati copiiiOrganizatia umanitara Salvati Copiii va continua si in 2017 eforturile pe care le depunde, de 7 ani, pentru reducerea ratei mortalitatii infantile din Romania, eforturi materializate prin dotarea cu aparatura medicala, destinata in special ingrijirii copiilor nascuti prematur, a maternitatilor si a sectiilor de neonatologie. Astfel de donatii sunt facute de organizatie incepand inca din anul 2010, banii necesari achizitionarii aparaturii fiind stransi in urma unor camapanii umanitare. De-a lungul celor 7 ani, acestor campanii li s-au alaturat o serie de sponsori importanti, si astfel a fost posibil ca marea majoritate a maternitatilor din tara sa beneficieze, pana acum, de donatii facute de Salvati Copiii. Rezultatele s-au cunoscut in acest timp, rata mortalitatii infantile reducandu-se de la 10,1 la mia de copii nascuti vii, la 8 la mie, in cursul anului 2015. Chiar si asa, mortalitatea infantila se mentine la cote ridicate, comparativ cu media Uniunii Europene, motiv pentru care campania de dotare cu aparatura a maternitatilor va continua si in cursul acestui an si poate si in anii urmatori.

 

salvati copiiiCea mai recenta donatie a fost facute zilele trecute, la maternitatea Filantropia din Capitala, care a primit in dotare un nou incubator de terapie intensiva pentru prematuri.

Cu aceasta ocazie, Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al organizatiei, a reamintit ca Romania se afla in continuare pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rata mortalitatii infantile, iar cauzele principale care duc la o astfel de situatie pot fi prevenite, daca maternitatile in care vin pe lume copiii prematuri sau cu probleme de sanatate, au la dispozitie aparatura medicala necesara pentru a le veni in ajutor.

La randul sau, managerul unitatii medicale, dr. Gheorghe Peltecu, a precizat ca spitalul pe care il conduce este locul unde sunt abordate unele dintre cele mai dificile cazuri cu nou-nascuti, iar pe langa dotarea cu aparatura, a urmarit si educarea si intretinerea echipei medicale formate in cadrul unitatii medicale.

 

Dr. Mihaela Demetrian si Gabriela Alexandrescu

Dr. Mihaela Demetrian si Gabriela Alexandrescu

Pentru anul in curs, organizatia Salvati Copii si-a asumat misiunea de a achizitiona si a dona 86 de echipamente medicale performante, catre 33 de maternitati din intreaga tara.

Medicul neonatolog Mihaela Demetrian, unul dintre membrii echipei despre care vorbea dr. Gheorghe Peltecu, a precizat ca pana si mamele care sunt internate in cadrul maternitatii s-au implicat in campania organizatiei umanitare, donand diverse sume, intr-o urna amplasata special in sectia de Terapie Intensiva, unde sunt ingrijiti copiii cu probleme. Mai mult, acestea nu doar ca au donat, dar promoveaza campania si in randul familiilor si cunoscutiilor, pe care ii indeamna sa le urmeze exemplul si sa doneze in contul organizatiei.

Prezent la festivitate, in calitate de membru in comitetul regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, medicul Alexandru Rafila a declarat ca „sanatatea mamei si copilului este unul dintre subiectele prioritare din agenda Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar acest lucru implica accesul la servicii medicale de calitate si accesul la serviciile preventive, inclusiv vaccinarea, care este esentiala pentru dezvoltarea unei tinere generatii sanatoase”.

 


Adaugati un comentariu


 

*