„Salvati Copiii” face inca un gest de omenie

10 mai 2017 | 0 comentarii |

Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau a beneficiat, astazi, de faptele concrete ale organizatiei, care a donat aparatura si echipamente medicale in valoare de 22.500 de euro, prin Programul Salvati Copiii, de reducere a mortalitatii infantile.

 

donatie sju buzau pediatrie2 la suta din impozitul pe profit, donat din 2012 pana in prezent, de catre o parte dintre noi, catre Salvati Copiii, alaturi de donatiile mai mari ale unor oameni de afaceri generosi, au facut minuni in spitalele si maternitatile din tara. Este, in fapt, o fapta frumoasa care ne apartine in mica parte, dar care se concretizeaza datorita campaniilor acestei organizatii care, efectiv, le da permisiunea nou-nascutilor sa respire, sa traiasca. Astazi a venit randul Buzaului sa primeasca o donatie consistenta, de la Salvati Copiii.

Faptele frumoase sunt facute de oameni deosebiti, iar un exemplu a fost dat de Amalia Nastase, ambasador al Salvatii Copiii, care in conferinta de presa sustinuta la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a povestit despre o librarie din Brasov care a pastrat, separat, restul lasat de cumparatorii de carti, iar intr-un an, gestul marunt in aparenta al fiecarui cumparator s-a concretizat in 100.000 de euro, bani care chiar au salvat vietile unor copii aflati in dificultate inca de la nastere. Amalia Nastase a subliniat ca isi doreste ca toti copiii sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri, iar acest lucru se poate intampla doar intr-un spital dotat cu echipamente medicale performante. Voi continua sa ma implic pentru fiecare dintre acesti bebelusi care se grabesc sa vina pe lume, pentru ca niciun copil sa nu mai moara din cauze care pot fi prevenite!.

 

alina iordache - pediatrie buzauSpitalul buzoian a primit, astazi aparatura si mobilier in valoare de 22.500 de euro, dupa ce, in 2015, dupa cum a precizat Gabriela Alexandru, presedintele Salvati Copiii, Maternitatea noastra a primit un incubator ATI si un pulsoximetru, in valoare de 11.000 de euro. Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, unde se fac aproximativ 2.800 de internari pe an, a primit, astfel, 40 de paturi moderne si saltelele aferente, doua nebulizatoare pentru uz spitalicesc si un atoclav pentru sterilizarea biberoanelor.

Donatia a fost posibila cu sprijnul Banvit, care s-a alaturat pentru al doilea an programului de reducere a mortalitatii infantile pe care Salvati Copiii Romania il deruleaza de sase ani. Dupa ce am vazut saloanele de prematuri, am inteles cat de important este sprijinul nostru pentru dotarea maternitatilor si a sectiilor de pediatrie. De aceea, am ales sa fim si in acest an alaturi de Salvati Copiii Romania, in programul de reducere a mortalitatii infantile, astfel incat nou-nascutii sa aiba o sansa in plus la viata. Familia, bunastarea copilului, comunitatea sunt piloni esentiali pentru compania noastra. Prin dotarea Sectiei de pediatrie a Spitalului de Urgenta Buzau cu echipament medical modern ne asumam un rol comunitar si contribuim la tratarea in conditii optime a copiilor in zonele unde societatea noastra isi desfasoara activitatea, a declarat Murat Erkut Goknil, Country Manager Banvit Foods SRL.

Anul trecut, Banvit Foods a donat echipamente in valoare de 22.000 de euro, sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia.

 

Claudiu Damian, Alina Iordache, Gabriela Alexandrescu, Petre Neagu, Amalia Nastase -conferinta salvati copiii - sju buzauDotarea Sectiei Pediatrie a SJU Buzau, recunoaste medicul Alina Iordache, sefa sectiei, vine pe fondul unei activitati in care intr-o singura garda, la urgenta sunt si 80 de prezentari, iar in judet au loc sapte nastrei, in medie, pe zi. Adica, paturile erau necesare pentru ca in partea aferenta sugarilor, in sectie, au fost adaugate 15 paturi noi, iar la copii mari au fost inlocuite toate 25. In total sunt 70 de paturi pe Pediatrie”. Iar lista cu ce ar mai trebui pentru acordarea celor mai bune ingrijiri copiilor din Buzau a fost deja plasata reprezentantilor de la Salvati Copiii. „Este modernizarea pe care noi, dar mai ales parintii si copiii si-au dorit-o dintotdeauna si de care avem parte, de azi inainte, cu totii”, a mai spus, cu un zambet plin de recunostinta, dr. Alina Iordache, bucuroasa ca, efectiv, colegi ei vor putea lucra si in alte conditii decat cele in care desi vrei sa faci multe, nu ai cu ce.

 

conferinta - donatieOamenii din societatea civila isi dau mana si fac diferenta”, a subliniat, cu ocazia actiunii de donare de aparatura medicala si mobilier spitalicesc, Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau, care face un apel la oamenii simpli, sa completeze formularul 230 si sa doneze cei 2% care le vor fi dedusi din impozitul pe venit, catre Salvati Copiii, organizatia care din 2012 si pana in prezent a donat mobilier si aparatura medicala, mai ales incubatoare pentru nou nascutii prematur, in valoare de 2,3 milioane de euro, in 67 de maternitati din 37 de judete, adica 275 de echipamente. Neagu recunoaste ca in aceasta sectie au inceput, din 2016, modernizari timide, insa este loc de mai mult. Totul este insa limitat de buget.

De aceea, a tinut sa multumeasca Organizatiei „Salvati copiii”, care a donat Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau mobilier si echipamente medicale. „Multumesc pentru implicare si eforturile depuse, organizatiei «Salvati copiii», Banvit Foods, doamnelor Gabriela Alexandrescu si Amalia Nastase, conducerii si cadrelor medicale din Spitalul Judetean de Urgenta Buzau!”, a tinut Neagu sa-si exprime recunostinta, fata de gestul facut astazi in beneficiul copiilor bolnavi care sunt sau vor fi internati in sectia care acum ofera, pe langa servicii medicale de calitate, si conditii hoteliere exceptionale.

 

amalia - gabriela - sju buzauDotarea de la Pediatria SJU Buzau vine prin campania de reducere a mortalitatii infantile a Salvati Copiii. In 2012, Romania avea o mortalitate de 10,1 la mia de nasteri, acum are 8 la mie, in timp ce in UE este de doar 3,7 la mie. Buzaul are un nefericit 8,6 la mie, aspect care, spune Gabriela Alexandru, arata ca inca mai este nevoie de ajutor la Buzau, de donatii consistente”.

Pe sectia de Pediatrie de la etajul al cincilea al SJU, mamele copiilor bolnavi par mai increzatoare – si confortul este un aspect care pare sa usureze boala. Gabriela Alexandrescu prinde un copil in brate si il intreaba unde doarme. Copilul e prea mic si nu stie sau nu are curaj sa spuna ceva. Mama insa zambeste si spune ca, de luni, nu mai doarme pe scaun, ci in pat, langa fetita ei.

In fapt, acest zambet si multumirea mamei, dar si sentimental ca, anual, sunt salvati 7.000 de copii, fac din voluntarii de la Salvati Copiii, MARII CASTIGATORI AI OMENIEI. „De zece ani ne cunoastem, eu si Salvati Copiii, iar de sase ani m-am apropiat de copiii prematuri, cei mai puternici oameni dintre noi. Daca ei pot reusi sa traiasca de la 500 de grame la un om normal, atunci nimic din ce mi s-ar intampla nu este prea grav”, a mai spus, linistitor, Amalia Nastase, ca o conlcuzie a actiunilor menite sa ajute acolo unde autoritatile inca nu reusesc sa o faca ori nu exista bani destui astfel incat in spitale sa existe si medicamente si medici, dar si aparatura si mobilier.

 

mamici si copii pediatrie - sju buzauPe parcursul anului 2017, Salvati Copiii va continua sa doneze echipamente performante, care vor ajunge in  33 de maternitati, din Bucuresti (4 unitati medicale), Timisoara, Craiova, Mangalia, Deva, Iasi, Bicaz, Targu Neamt, Roman, Pitesti, Caransebes, Barlad, Targu-Mures, Buzau, Brasov, Gura Humorului, Radauti, Botosani, Calarasi, Ramnicu Valcea, Buftea, Bacau, Baia Mare, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare, Oradea, Zalau, Caracal, Sibiu, Salvati Copiii alocand un buget total de 2,4 milioane lei pentru acestea.

 „Nu exista justificare in fata parintilor atunci cand un copil nascut inainte de termen moare pentru ca maternitatea in care a venit pe lume nu avea aparatura medicala necesara pentru a-l salva. Este o drama enorma a sistemului medical romanesc, ca medicii sa nu poata salva un nou-nascut prematur, pentru ca nu au la dispozitie, de pilda, un incubator. Tocmai de aceea, oricat de complex e demersul Salvati Copiii Romania de a reduce rata mortalitatii infantile, de doua ori mai mare in tara noastra decat media europeana, trebuie sa il continuam si sa ajungem in toate maternitatile care au nevoie de noi, pentru ca toti prematurii sa castige lupta pentru viata”, a subliniat Gabriela Alexandrescu, presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

 

pediatrie buzau2Toti cei care doresc sa sprijine aceasta cauza pot descarca formularele 230 si 200, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, de la adresa http://salvaticopiii.ro/doilasuta/. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2017. Suma nu trebuie mentionata in formular, ea urmand sa fie completata de administratia financiara.

*Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei.

In calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 27 de ani de activitate, peste 1.500.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

 

 GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*