Sănătatea bagă consilierii județeni buzoieni în ședință „de îndată”

2 august 2018 | 0 comentarii |

Președintele Consiliului Județean i-a convocat vineri, pe aleși, pentru a aproba două proiecte privind îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu și în regim de urgență care nu suportau amânare.

 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a convocat ședință „de îndată” pe 3 august, la ora 11.00, pentru a supune aprobării două proiecte din domeniul sănătății, care nu suportau amânare și un proiect privind aprobarea unor măsuri organizatorice la Compania de Apă.

Potrivit dispoziției, publicată astăzi pe site-ul instituției, aleșii din miniparlamentul județean sunt convocați pentru a aproba un proiect privind „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu  pentru populația județului Buzău” și a Acordului de parteneriat între Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat pentru realizarea acestui proiect în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8.1 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”. Proiectul vizează modernizarea ambulatoriilor integrate ale celor două unități medicale, în cadrul cărora sunt acordate consultații și tratamente de specialitate locuitorilor județului.

 

Cel de-al doilea proiect din domeniul medical care reclamă prezența „de îndată” a consilierilor județeni la ședință se referă la „Îmbunătățirea accesului populației din județul Buzău la servicii medicale de urgență” și Acordului de parteneriat între Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău, Axa prioritară 8.1 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, care vizează extinderea și modernizarea Unității de Primire Uregențe a celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ.

Cel de-al treilea proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 3 august, se referă la rezolvarea unor probleme organizatorice din cadrul Companiei de Apă Buzău, operator regional care alimentează cu apă 2 municipii, 3 orașe și 35 de comune din județ, membre ale Asociației de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) 2008, al cărei președinte este Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzau. La jumătatea lunii trecute, componența Consiliului de Administrație al Companiei a fost modificat,

 


Adaugati un comentariu


 

*