Sanatoriul Podriga redeschis, DSP Botosani la control

1 iulie 2016 | 0 comentarii |

Sanatoriul Podriga a primit autorizatia sanitara de functionare si a intrat din nou in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, incepand cu 1 iulie, anunta Ministerul Sanatatii. 

 

sanatoriul podriga Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga, judetul Botosani, a primit autorizatia sanitara de functionare si astfel, de la 1 iulie se va incheia din nou contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, transmite Biroul de presa al Ministerului Sanatatii, care semnaleaza ca s-a incheiat perioada de criza, incertitudine si proteste care dureaza de mai bine de o luna la aceasta unitate medicala.

Se incheie astfel perioada de criza, generata de ridicarea autorizatiei de functionare, de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Botosani din cauza calitatii apei furnizate unitatii sanitare din reteaua de aprovizionare, se mentioneaza in comunicatul MS.

Ministerul Sanatatii i-a multumit primarului comunei Draguseni, Eugen Nechita, pentru eforturile depuse in aceasta perioada, in vederea rezolvarii problemelor si redeschiderea sanatoriului care se situeaza pe raza comunei sale, desi acesta se afla in subordinea Consiliului Judetean, mentionand ca  „exemplul domnului Nechita arata ca implicarea in rezolvarea unei probleme poate sa treaca si dincolo de obligatiile stricte de serviciu, e nevoie doar de vointa”.

 

protestul salariatilor sanatoriului, in fata DSP BotosaniPe de alta parte, din cauza unor neclaritati, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii urmeaza sa verifice activitatea DSP Botosani, se mentioneaza in ciomunicatul MS.

Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga a ramas fara autorizatie sanitara de functionare din partea DSP Botosani inca din 18 mai, pe motiv ca apa potabila nu corespunde normelor igienico-sanitare si ar putea pune sanatatea pacientilor in pericol. Din cauza lipsei acestei autorizatii, unitatea medicala a pierdut si finantarea de la Casa de Asigurari de Sanatate, aflandu-se la un pas de inchidere, iar cei peste 60 de pacienti aflandu-se in pericolul de a fi trimisi acasa.

Protestele angajatilor sau acuzatiile presedintelui Consiliului Judetean nu au impresionat insa conducerea DSP, care a mentinut sanctiunea pana la sfarsitul lunii iunie cand, se pare, probele de apa prelevate si analizate au corespuns normelor de potabilitate.

Lunar, prin Casa de Asigurari, Sanatoriului Podriga i se deconteaza 230.000 de lei. Deocamdata nu s-a stabilit cine se face vinovat de prejudiciul pe care l-a suportat iunitatea medicala prin pierderea acestor bani, dar Corpul de Control al ministrului Sanatatii va face, probabil, lumnina in acest caz.

Sanatoriul de Neropsihiatrie Podriga este o institutie de asistenta medico-sociala pentru pacienti cu tulburari neuropshice in stadiu cronic.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*