Salvatorii buzoieni, pe podium la Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat

Echipa de pompieri si paramedici care a reprezentat ISU Buzau s-a clasat pe locul al doilea la etapa zonala a competitiei organizate la Galati.

 

SMURD - salvatori pe podiumIn perioada 29 -30 iunie, in municipiul Galati a  avut loc etapa zonala a celei  de-a cincea editii a Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat, etapa organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati.

Evenimentul a reunit la start cele mai bune echipe de pompieri si paramedici din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din Bucuresti – Ilfov, Constanta, Tulcea, Vrancea, Braila si Buzau. Salvatorii au avut de parcurs doua probe simultan, cosntatnd in descarcerarea victimelor dintr-un vehicul implicat intr-un accident rutier grav si apoi in acordarea primului-ajutor supravietuitorilor.

Fiecare echipa a avut de de rezolvat doua scenarii complexe, care au presupus victime multiple cu diferite leziuni grave, iar echipa echipa pompierilor buzoieni s-a descurcat onorabil, clasandu-se pe locul al doilea la finalul concursului.

 

SMURD 1Proba de descarcerare din vehicule urmareste dezvoltarea competentelor profesionale in ceea ce priveste salvarea victimelor. Pe parcursul exercitiului, evaluatorii au urmarit cu prioritate comanda interventiei, siguranta salvatorilor, tehnicile de descarcerare, ingrijirea prespitaliceasca si folosirea eficienta a echipamentului.

In cadrul probei, echipajele trebuie sa fie in masura sa identifice cele mai bune tehnici de descarcerare din vehicule, dar si sa promoveze eventualele idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule, acesta fiind si un prilej excelent pentru realizarea unui schimb de experienta cu privire la modul de lucru al salvatorilor.

In cadrul probei Acordarea primului ajutor calificat” s-a urmarit aplicarea si respectarea intocmai a protocolului specific, precum si dezvoltarea competentelor profesionale in ceea ce priveste acordarea primului ajutor calificat pacientilor traumatizati. Echipajele participante au avut astfel ocazia sa-si valorifice toate cunostintele privind acordarea unei ingrijiri prespitalicesti la un nivel superior si sa demonstreze implementarea masurilor de securitate, atat a salvatorilor cat si a victimelor.

 IMG-20160630-WA0002


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*