Sanitas a bifat prima intalnire cu ministrul Sanatatii

7 decembrie 2015 | 3 comentarii |

In cadrul intalnirii au fost discutate principalele probleme ale personalului din sistemul sanitar, precum si propunerile federatiei privind solutionarea acestora.

 

Dr. Patriciu Achimas-Cadariu

Dr. Patriciu Achimas-Cadariu

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, s-a intalnit astazi, cu reprezentantii SANITAS. Principalele subiecte dezbatute la intalnirea ministrului cu reprezentantii sindicalistilor au fost Legea salarizarii unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masa tuturor categoriilor de personal sanitar si situatia personalului din Directiile de Sanatate Publica, se arata intr-un comunicat de presa comun, al Ministerului Sanatatii si Federatiei SANITAS.

Ministrul Sanatatii „considera ca salariile personalului medical trebuie sa corespunda pregatirii profesionale si complexitatii atributiilor la locul de munca. In acest sens, marirea  salariala de 25% aplicata incepand cu data de 1 octombrie 2015, reprezinta doar primul pas in aceasta directie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

In cadrul aceleiasi intalniri a fost analizata si situatia angajatilor din Directiile de Sanatate Publica, Medicina scolara si din Centrele de Transfuzie Sanguina, privind salarizarea acestora conform Anexei nr. 1 din Ordonanta nr. 17 /2008, cu modificarile si completarile ulterioare, dar si necesitatea dezvoltarii acestor sectoare, se mai arata in documentul amintit.

 

medici tineri

Pentru a evita posibilele confuzii referitoare la majorarea salariala de 25%, SANITAS face precizari privind modalitatea de acordare:

Incepand cu data de 01.10.2015 se majoreaza cu 25%salariile din: unitatile sanitare publice cu paturi si fara paturi; centrele de Diagnostic si Tratament; centrele medicale; centrele de sanatate; centrele de sanatate multifunctionale care nu sunt in subordinea directiilor de asistenta sociala; ambulante si SMURD; unitati sanitare din subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie; personalul din cabinetele de medicina dentara ale MApN, MAI, SRI; reteaua de medicina scolara; asistenta medicala comunitara; alte unitati sanitare si medico-sociale publice; institutii si centre nationale aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.

 

Sanitas-MSIn a II-a etapa, incepand cu 01.12.2015, raportat la salariul din iunie 2015, se majoreaza cu 25% salariile din DSP-uri.

Iar in etapa a III –a se aplica majorarea cu 25%, incepand cu 01.12.2015, raportat la salariul din septembrie 2015, pentru categoriile de personal din: reteaua de cabinete de medicina scolara din cadrul universitatilor; cabinetele de medicina prescolara si anteprescolara din sistemul de invatamant (crese si gradinite); sistemul public de asistenta sociala cum este definit de O.U.G. nr. 70/2014 (toti salariatii din unitatile din domeniul de asistenta sociala care au primit incepand cu luna ianuarie 2015 majorarea de 100 lei).

Federatia SANITAS promite ca va continua sa sustina revendicarile membrilor sai, in vederea „cresterii calitatii vietii profesionale si respectarea drepturilor angajatilor din sistem, apreciind disponibilitatea la dialog a ministrului”.

 Comentarii (3)

  1. IRINA spune:

    Despre salarizarea asistentelor medicale angajate in cabinetele medicilor de familie nu spune nimeni nimic? Majoritatea avem salar de baza intre 1050-1500 lei,fara sporuri si fara tichete de masa, indiferent de vechime.Pe noi cine ne reprezinta la ministru?

  2. Iulia Vladescu spune:

    Nu imi vine sa cred ca s-a pus si problema centrelor de transfuzie sanguina!!!

Adaugati un comentariu


 

*