Sanitas cere Guvernului sa amane elaborarea Regulamentului de sporuri

4 septembrie 2017 | 0 comentarii |

 

Sindicalistii cer, totodata, sa li se spuna care este impactul trecerii CAS de la angajat la angajator si avertizeza Guvernul ca daca nu primesc raspuns la intrebarile formulate astazi, vor declansa proteste.

 

Federatia Sanitas solicita Ministerului Sanatatii amanarea termenului de elaborare a Regulamentului de sporuri pentru familia ocupationala ”Sanatate si Asistenta Sociala” pana la modificarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Solicitarea a fost facuta de reprezentantii Sanitas in cadrul intalnirii pe care au avut-o astazi, 4 septemebrie, cu reprezentantii Ministerului Sanatatii. „Federatia SANITAS a solicitat, inca odata, Guvernului Romaniei, sa-si asume si sa corecteze, in regim de urgenta, omisiunile si erorile Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Ca o consecinta esentiala a problemelor ramase nerezolvate in corpul Legii salarizarii, in momentul acesta nu pot fi acordate personalului din Sanatate si Asistenta sociala unele categorii de sporuri pentru conditii de munca. In aceste conditii, Federatia SANITAS din Romania cere Ministerului Sanatatii amanarea termenului de finalizare a Regulamentului de sporuri pentru familiile ocupationale mentionate”, se mentioneaza intr-un comunicat remis presei de sindicalisti.

 

Sanitas sustine ca, intr-o ordine fireasca a demersului legislativ, mai intai trebuie modificata Legea salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice si abia apoi se poate negocia, in conditii de normalitate, Regulamentul de sporuri.

Atentionam Guvernul ca nemultumirile membrilor nostri de sindicat sunt din ce in ce mai mari, atat in ceea ce priveste intentia declarata de a transfera contributiile sociale in sarcina angajatului, cat si din cauza inechitatilor si omisiunilor din Legea salarizarii bugetare!”, avertizeaza Sanitas, avertizand ca daca nu primesc raspunsuri in urmatoarele zile vor declansa proteste.

Sindicalistii cer Ministerului Sanatatii sa spuna care este IMPACTUL trecerii C.A.S. si C.A.S.S. de la angajator la angajat asupra salariului brut si net al angajatilor din sanatate si asistenta sociala; care sunt calculele si evaluarile specialistilor guvernamentali, pe care s-a fundamentat aceasta masura si ce consultari a initiat Guvernul, pe aceasta tema, cu sindicatele si care au fost concluziile acestor discutii.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*