Saptamana altfel, prilej de educatie pentru sanatate

6 aprilie 2015 | 0 comentarii |

APC Romania organizeaza o serie de evenimente dedicate tinerilor consumatori, prin care acestia sunt atrasi in activitati de constientizare a propriilor actiuni in pastrarea unui stil de viata sanatos.

 

Capcanele Comertului Online 2015Saptamana ALTFEL, care a debutat astazi, in toate institutiile de invatamant din Romania, este un prilej pentru elevi si studenti de a se implica in tot felul de activitati extrascolare care, pe langa o pauza in activitatea cotidiana, au scopul de a le oferi si alte perspective pentru viata si educatie.

Asa cum o face de cativa ani buni, si anul acesta, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din RomaniaAPC organizeaza o serie de evenimente dedicate tinerilor, fie ca acestea se desfasoara in Saptamana Altfel sau nu. De la seminarii cu studentii sau elevii de liceu si pana la implicarea activa a studentilor voluntari in organizatie, acestea au rolul de a-i educa si altfel decat la scoala, de a-i pregati pentru a face fata provocarilor care-i asteapta.

Si, cum sanatatea este un element primordial pentru desfasurarea oricaror alte activitati in conditii de normalitate, APC Romania a programat pentru Saptamana Altfel din acest an o serie de evenimente de educatie pentru sanatate.

 

Afis Scoala_Altfel Antreprenoriat_FBLa Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucuresti, in zilele de 7, 8 si 9  aprilie vor avea loc o serie de manifestari stiintifice.

In cadrul seminarului „Antreprenoriatul – modele de succes pentru un stil de viata sanatos”, primul eveniment al acestei serii de manifestari, Bianca Preda si Codrut Ganea – reprezentantii unui magazin bio online din Bucuresti vor conferentia despre cum trebuie sa „Continuam Traditiile Sanatoase”.

Mihai Zaharia, reprezentantul unui producator de dulceturi artizanale din Arges va prezenta modalitatea prin care intoarcerea la traditii ne poate salva de multe boli ale prezentului superindustrializat, iar Mihai Heroiu – reprezentantul unui producator de sucuri din mere (tot din Arges) va prezenta beneficiile unui astfel de produs obtinut natural.

Despre beneficiile mierii de albine pentru sanatate va oferi detalii Dan Capitanu, reprezentantul unui producator de produse naturale apicole din Dobrogea,  iar despre apa naturala alcalina cu PH 8,8 va face un expozeu Gabi Stoian, reprezentantul unui astfel de producator din Moldova.

Despre modul in care sunt obtinuti biscuitii vegani si care sunt beneficiile pe care le ofera le va vorbi studentilor George Ionita – reprezentantul unui producator de astfel de produse, iar despre beneficiile sapunurilor naturale pentru epiderma si igiena va oferi detalii Florin George Ionita din Suceava.

La acest seminar va fi organizata si o expozitie cu produse naturale, iar studentii vor avea posibilitatea sa le testeze, dar mai ales sa invate de la reprezentantii firmelor producatoare care este secretul business-ului lor.

 

Afis_Scoala_Altfel_Dental_FBA doua zi a manifestarilor este dedicata „Impactului nutritiei asupra sanatatii dentare”, iar cu acest prilej, dr. Adel Massarani  (Clinica Dental One) le va vorbi studentilor despre legatura intre alimentatie si sanatatea dentara si le va oferi exemple depre alimente benefice si alimente daunatoare sanatatii dentare.

In ziua de 9 aprilie, dr. Silviu Banateanu (Centrul Medical Sanador) va conferentia despre „Alimentatia Sanatoasa: principiu de baza. Este foarte important sa mancam sanatos, iar acest lucru se invata cat mai devreme. O alimentatie echilibrata este in general calea catre o viata mai linistita.

Tot in ziua de 9 aprilie, la Universitatea Crestina „DimitrieCantemir”, presedintele APC Romania, Costel Stanciu, va sustine un seminar despre Capcanele Comertului Online.  Cu acest prilej, studentii vor intra in tainele comertului online si vor afla care le sunt drepturile atunci cand achizitioneaza produse de pe internet, mai ales daca aceste produse sunt destinate ingrijirii sanatatii.

 


Adaugati un comentariu


 

*