Săptămâna Mondială a Alăptării marcată prin inaugurarea unei picturi murale la Maternitatea Giulești

5 august 2023 | 0 comentarii |

Pentru al doilea an consecutiv, artiștii murali au realizat o pictură de mari dimensiuni prin care este încurajată alăptarea la sân, pe zidul unui spital din Capitală. Anul acesta, opera de artă împodobește un perete al sălii de așteptare din maternitatea giuleșteană.

 

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Asociația SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari au marcat Săptămâna Mondială a Alăptării (1-7 august) la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu” – Maternitatea Giulești, prin inaugurarea unei picturi murale dedicate promovării hrănirii la sân a copiilor.

Pentru al doilea an consecutiv, ASSMB a acceptat cu bucurie să se implice în proiectul Asociației SAMAS prin care continuăm să promovăm alăptarea la sân și nașterea naturală, două cauze pe care le-am susținut constant de-a lungul anilor. Pictura murală pe care o inaugurăm astăzi la Spitalul «Panait Sîrbu» – Maternitatea Giulești, pentru a marca Săptămâna Mondială a Alăptării, vine după lucrarea de artă urbană de mari dimensiuni realizată anul trecut la Spitalul Filantropia, și sperăm să se bucure de un succes la fel de mare. Este o modalitate originală și creativă de a aduce sănătatea mai aproape de oameni prin intermediul artei, iar munca artiștilor implicați merită toată aprecierea noastră”, a transmis Oana Sivache, director general ASSMB.

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă la sân începând din prima oră după naştere şi până la împlinirea vârstei de cel puțin şase luni a copilului. Hrana complementară ar trebui să fie introdusă în paralel cu alăptarea, care este indicat să continue până la vârsta de doi ani şi după aceea.

„Noi avem grijă de gravidele noastre din momentul confirmării sarcinii și până în momentul nașterii, și chiar insistăm foarte mult pe ideea consilierii în ceea ce privește alăptarea la sân și asupra tuturor beneficiilor pe care știm că le prezintă, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere psiho-emoțional. Alăptarea trebuie considerată un act de normalitate, iar Maternitatea Giulești se înscrie în rândul spitalelor de profil care încurajează și promovează acest act de normalitate”, a subliniat cu prilejul marcării evenimentului, as. univ.dr. Călina Maier, purtător de cuvânt, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

 

Artă urbană este o formă captivantă de expresie culturală și poate avea un impact puternic asupra sensibilizării publicului cu privire la subiecte importante pentru societate, așa cum sunt alăptarea și sănătatea mamei și a copilului.

„Ne bucurăm să putem continua seria de picturi murale dedicate alăptării și în acest an. Încântarea tuturor celor care au văzut prima pictură de mari dimensiuni, realizată anul trecut la Spitalul Filantropia, ne-a încurajat să continuăm și să facem alăptarea cât mai vizibilă, acolo unde contează cel mai mult: pe peretele unde se face accesul în maternitate! Cu cât oamenii vor vedea și auzi mai multe mesaje pro alăptare, cu atât hrănirea la sân a copiilor va redeveni o normă socială”, a afirmat, la rândul său, Ana Măiță, reprezentant al Asociației SAMAS și consilier pentru drepturile mamelor.

Săptămâna Mondială a Alăptării, care are loc în perioada 1-7 august, este o inițiativă globală de promovare a importanței alăptării și pentru a sprijini mamele care aleg să își hrănească copiii cu laptele matern. În 2023, tema sub care se desfășoară campania este: „Haideți să facem ca alăptarea și locul de muncă să funcționeze împreună!”.

 

Sursă foto: ASSMB

 


Adaugati un comentariu


 

*