Sarbatoarea copilariei, in curtea Muzeului Judetean Buzau

Incepand cu ora 11.00, aici au loc o serie de activitati la care sunt asteptati cat mai multi copii, dar si parintii si bunicii lor, care pot retrai, astfel, bucuria copilariei.

 

Astazi debuteaza seria de manifestari pe care Consiliul Judetean Buzau le-a pregatit pentru mini-vacanta de Rusalii, primele activitati fiind dedicate copiilor, avand in vedere ca astazi este 1 Iunie, data la care se marcheaza Ziua Internationala a Copiilor.

In avanpremiera acestor activitati, care vor debuta de la ora 110.00, zilele trecute a avut loc un spectacol organizat de elevii Liceului de Arta, in colaborare cu Consiliul Judetean, iar presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, le-a daruit tuturor copiilor participanti, dulciuri.

Parcursul zilei de astazi, copiii sa se poata bucura de multe alte surprize, pe care Consiliul Judetean, impreuna cu institutiile din subordine, le-a pregatit pentru cei mici, dar si pentru cei mari, care astfel pot retrai bucuria copilariei. Si nu in ultimul rand, toti copiii vor primi dulciuri si baloane, in dar, de ziua lor…

Locul principal de desfasurare a activitatilor este curtea Muzeului Judetean, unde copiii, parintii su bunicii sunt asteptati astazi, incepand cu ora 11.00.

 

Specialistii Muzeului Judetean Buzau au pregatit, in colaborare cu cei ai Muzeului National al Unirii Alba Iulia, o expozitie de machete cu scenete din razboaiele daco-romane, astfel incat copiii sa priveasca cu drag istoria si sa-si doreasca sa invete mai mult despre trecutul acestui popor. Expozitia cuprinde 12 machete realizate profesional, opt reconstituiri de steaguri de lupta ce au apartinut legiunilor romane, precum si fotografii cu trupe de reenactment profesionale din Romania. Machetele reconstituie scene de lupta, scene din timpul construirii fortificatiilor, asedii ale legiunilor romane dar si ale armatelor barbare etc. Vernisajul are loc astazi, iar intrarea va fi libera. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 1  – 15 iunie 2017, in holul de la etajul I al sediului Muzeului Judetean Buzau, intre orele 10.00-18.00, cu exceptia zilei de luni, cand muzeul este inchis pentu curatenie. 

 

 

Teatrul George Ciprian  organizeaza proiectii de desene animate, pe parcursul intregii zile, pentru mai multe serii de copii.

In paralel, in curtea muzeului  vor avea loc competitii de desene pe asfalt, la care sunt asteptati sa-si manifeste imaginatia cat mai multi concurenti,  iar copiii care au facut o pasiune din sportul mintii se vor intrece intr-o competitie de sah.

Totodata, va avea loc si o demonstratie de karate ai caror protagonisti vor fi copii care au inceput de la varsta frageda practicarea acestui sport.

Intregul peisaj va fi animat de o serie de personaje din povesti si din desene animate, carora le vor da viata membrii unei trupe de teatru, iar copiii vor putea interactiona cu ei, se vor bucura impreuna si isi vor putea face fotografie, pentru a-si aminti de momentele frumoase ale copilariei, toata viata.

Manifestarile din curtea muzeului se vor incheia cu un concert al trupei de copii Di Do Do, care va urca pe scena incepand cu ora 16.00.

 

ziua copilului

Seara, manifestarile se vor muta pe Stadionul Gloria, unde va avea loc o competitie de fotbal la care vor participa aproximativ 500 de copii. Competitia este adresata copiilor intre 7 si 10 ani, iar faptul ca se va desfasura in nocturna, va fi unul din principalele elemente de atractie pentru participanti.

Programul complet al activitatilor programate petnru azi este urmatorul:

11.00Concurs de desene pe asfalt – Curtea Muzeului Judetean Buzau/Teatrului George Ciprian Buzau

12.00Concurs de sah – Sala D. Filipescu (Consiliul Judetean Buzau)

14.30Premiere concurs de sah – Sala D. Filipescu (Consiliul Judetean Buzau)

14.30Intalnire personaje Disney – Curtea Muzeului Judetean Buzau/Teatrului George Ciprian Buzau

15.00Demonstratie de karate – Curtea Muzeului Judetean Buzau/Teatrului George Ciprian Buzau

16.00Spectacol trupa DI DO DO – Curtea Muzeului Judetean Buzau/Teatrului George Ciprian Buzau

19.00Competitie de fotbal pentru copii – Stadion Gloria.

 


Adaugati un comentariu


 

*