Schimbarea schimbarii, la sefia Consiliului Judetean Buzau

22 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Consilierii sunt convocati joi, in sedinta extraordinara, pentru a vota preluarea, din nou, a atributiilor functiei de presedinte, de catre vicele Emanoil Neagu.

 

CJ-bigiu-neagu-romanescuSanatoasa sau nu pentru bunul mers al institutiei, o noua schimbare se impune la sefia Consiliului Judetean Buzau. Sentinta din data de 21 septembrie a Tribunalului Calarasi, prin care instanta a decis modificarea continutului controlului judiciar aplicat in cazul presedintelui Consliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, a impus convocarea, joi, intr-o sedinta extraordinara, a consilierilor judeteni. Instanta a decis ca, pe timpul exercitarii controlului judiciar, Bigiu nu mai are voie sa isi exercite atributiile de presedinte al Consiliului Judetean, functie pe care si-o preluase la scurt timp dupa ce fusese eliberat din arest preventiv si pus sub control judiciar. Emanoil Neagu, cel care exercitase pana atunci atributiile de presedinte, a revenit astfel la functia sa de vicepresedinte al institutiei, insa, odata cu aceasta noua decizie a Tribunalului Calarasi, va prelua din nou atributiile de presedinte. In acest sens este nevoie de o hotarare a Consiliului Judetean, iar acesta este scopul pentru care a fost convocata sedinta extraordinara de joi, 24 septembrie.

 

Cristi BigiuPe ordinea de zi a sedintei, care va incepe la ora 11.00, se afla un singur punct, cel referitor la preluarea atributiilor de presedinte de catre vicele Emanoil Neagu.

Conform legislatiei in vigoare, acesta este singurul care poate prelua aceste atributii, in conditiile in care legea prevede ca presedintele poate fi suplinit in lipsa sau in cazul suspendarii doar de unul dintre vicepresedinti, iar Emanoil Neagu a ramas singurul vicepresedinte al Consiliului Judetean, dupa ce Cristinel  Romanescu a renuntat la aceasta functie in urma cu cateva luni.

De altfel, si la momentul cand s-a pus pentru prima data problema preluarii atributiilor lui Cristi Bigiu, dupa ce acesta a fost arestat, de catre unul din cei doi vicepresedinti, Romanescu a declarat in plenul sedintei de consiliu ca nu doreste sa fie numit presedinte interimar, renuntand la aceasta calitate in favorarea lui Emanoil Neagu.

 


Categorii: Actual, Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*