Schimbari in structura organizatorica a Institutului de Psihiatrie Socola

Conducerea unitatii medicale a primit avizul Ministerului Sanatatii pentru infiintarea unei sectii destinata pacientilor cronici si celor care necesita ingrijire paliativa.

 

Spitalul Socola

Institutul de Psihiatrie Socola

Institutul de Psihiatrie Socola beneficiaza de o noua structura hoteliera si organizatorica. In scopul optimizarii infectiilor nosocomiale, dar si pentru a rezolva disfunctionalitatile privind normarea personalului pentru pacientii acuti si pentru cei cronici, conducerea unitatii medicale a decis infiintarea unei noi sectii. Denumita Sectia IX, aceasta este destinatia tratamentului pacientilor cronici si ingrijirilor paliative, infiintarea ei fiind singura solutie prin care s-au putut separa aceste categorii de pacienti, de cei acuti.

Anterior, paturile pentru pacientii cronici erau distribuite in cadrul sectiilor de acuti, iar aceasta situatie ducea atat la disfunctionalitati privind gestionarea infectiilor nosocomiale, cat si in ceea ce priveste normarea personalului pentru fiecare dintre cele doua categorii de pacienti.

 

pacienti salon socolaMedicul Gabriel Oprisanu, managerul institutului, a explicat ca pacientii acuti necesita, in medie, 14 zile de spitalizare, in timp ce durata de spitalizare a pacientilor cronici se intinde pe mai multe saptamani sau chiar luni. In plus, cele doua categorii necesita abordari terapeutice diferite, iar din cauza ca erau internati in ceeasi sectie, apareau foarte des disfunctionalitati. Din aceasta cauza, conducerea institutului a luat decizia infiintarii unei noi sectii, destinata exclusiv pacientilor cronici si celor care necesita ingrijiri paliative. Pentru realizarea acestui obiectiv era nevoie insa de avizul Ministerului Sanatatii, iar acesta a fost primit zilele trecute, ca urmare a solicitarii conducerii unitatii medicale.

Sectia IX va functiona in cadrul Sectiei Exterioare Barnova, singura care avea excedent de spatiu si care putea asigura conditii de cazare pentru aceasta categorie de pacienti. Aici au fost mutate 15 paturi de cronici din sectia de acuti si alte 5 paturi de paliatie, dupa care s-a facut si relocarea pacientilor.

 

Dr. Gabriel Oprisanu

Dr. Gabriel Oprisanu

O alta modificare structurala s-a realizat la Sectia Exterioara Sipote unde, dintr-o sectie de peste 130 de locuri s-au format doua sectii de cronici, una cu spitalizare de scurta durata si una destinata pacientilor care necesita spitalizare de lunga durata.

Ca urmare a modificarii mentionate anterior, si Sectia Exterioara Barnova a suferit modificari. Astfel, dintr-o sectie de peste 150 de paturi s-au creat doua sectii, una pentru cronici, formata din 52 de paturi, si una de paliatie, cu 98  de paturi.

Recent, reprezentantii Institutului de Psihiatrie Socola au solicitat, Directiei de Sanatate Publica Iasi, eliberarea unei noi autorizatii de functionare, in concordanta cu noua structura aprobata. De asemenea, conducerea unitatii medicale a solicitat, Ministerului Sanatatii, suplimentarea numarului de posturi pentru sectiile de la Barnova, in concordanta cu normativul specific.

Noua structura aprobata reprezinta un pas important in modernizarea si eficientizarea activitatii Institutului Socola, venind in completarea certificatului de acreditare eliberat de Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate”, a conchis dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*