Institutul de Psihiatrie Socola, în cursa pentru titlul de „Cel mai bun spital”, pe plan internațional

Institutul este singura unitate medicală din România nominalizată în cadrul galei din acest an a Global Club of Leaders, care premiază cele mai importante contribuţii aduse la nivel regional în domeniile sănătăţii, afacerilor, ştiinţei şi culturii.

 

Institutul de Psihiatrie Socola

Institutul de Psihiatrie de la Socola a fost selectat în cadrul unei galerii selecte care include spitalele din țări europene, considerate drept cei mai buni furnizori regionali de servicii medicale. Astfel, unitatea medicală ieșeană are șansa ca, la începutul lunii viitoare, să fie desemnată chiar cel mai bun spital din toată această galerie.

Unitatea medicală ieșeană a fost nominalizată la categoria Best Hospital în cadrul premiilor acordate anual de  Global Club of Leaders, o organizație cu sediul la Oxford, care recompensează de 15 ani cele mai importante contribuții aduse pe plan regional în domenii precum Sănătate, Știință, Cultură și Afaceri. Nominalizările sunt făcute la nivelul tuturor statelor europene, iar la secțiunea dedicată sănătății, institutul de la Socola este singura unitate medicală din România care a fost nominalizată la premiul pentru cel mai bun spital.

În același timp, managerul institutului, medicul Gabriel Oprișanu, a fost nominalizat de aceeași organizaţie, care are sediul la Oxford, Marea Britanie, la premiul Manager of the Year, având astfel șansa de a fi desemnat Managerul Anului, în cadrul aceleiași festivități, care va avea loc pe data de 2 iulie, la Barcelona.

 

Dr. Gabriel Oprișanu

Selecția spitalelor care au fost nominalizate s-a realizat în cadrul centrelor de analiză ale organizației britanice, care a colaborat în acest sens cu European Medical Association. Analiza a inclus resursele statistice publice, apariţiile în mass media specializată, datele primite de la asociaţiile medicale, participarea la conferinţe şi expoziţii.

Referindu-se la nominalizarea sa și a unității medicale pe care o conduce, managerul Institutului de Psihiatrie Socola a declarat că „reprezintă o recunoaştere a calităţii muncii depuse şi a performanţelor medicale ale specialiştilor din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi. De altfel, după colaborările şi schimburile de experienţă stabilitate la nivel internaţional şi după proiectele pe care le avem în derulare sau pe care urmează să le demarăm, selectarea institutului pentru premiul Best Hospital este dovada faptului că o activitate de calitate va fi întotdeauna recunoscută şi apreciată, mai ales în domeniul medical”.  Medicul Gabriel Orişanu este singurul manager de spital din România nominalizat la această gală.

 

În ceea ce privește nominalizarea sa pentru premiul de Managerul Anului, medicul a precizat că selecția s-a realizat pe baza performanţelor spitalului condus, a acreditărilor naţionale şi internaţionale, certificărilor, a grijii pentru pacienţi şi satisfacţiei acestora, precum şi pe baza siguranţei tratamentului.

Doctorul Oprișanu mai spune că cele două nominalizări se referă la două din cele mai importante premii care se acordă la nivel internaţional în sfera medicală.

Înfințată în 2003, organizația Global Club of Leaders a organizat până acum 72 de summit-uri globale şi peste 120 de conferinţe internaţionale, la care au participat peste 8.000 de specialişti din întreaga lume.

Decernarea pemiilor va avea loc în cadrul unei sesiuni speciale a organizației, care va reuni lideri din domeniul afacerilor, al educaţie şi al ştiinţei din întreaga lume.

 


Adaugati un comentariu


 

*