Bodog a trimis Inspecția Sanitară la Spitalul de Arși

9 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Decizia a fost luată ca urmare a decesului unui pacient rănit într-o explozie, despre care președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților susține că ar fi fost infectat cu bacterii intraspitalicești.

 

Vasile Barbu

În această dimineață, un miner care fusese grav rănit în urma unei explozii care a avut loc zilele trecute la o mină din Uricani a decedat la Spitalul de Arși din Capitală, unde fusese transferat la scurt timp după accident, fiind a doua victimă care își pierde viața ca urmare a accidentului.

Anunțul morții pacientului a fost urmat la scurt timp de o declarație publică făcută de Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, care  susține că decesul minerului s-ar fi datorat infecțiilor intraspitalicești, la fel ca în cazul multor răniți de la Colectiv, internați în același spital, dar și în alte unitați medicale din București.

Acest miner a murit din cauza infecției cu klebsiella. Avem buletinul de analize medicale care confirmă acest lucru. Se bănuiește, la modul cât se poate de rezonabil, că infecția s-a produs prin cada de baie, care este folosită la toți pacienții. Acea cădiță are o husă de plastic care este folosită de fiecare dată, este doar spălată și dezinfectată superficial și refolosită la alți pacienți. În mod normal, acea husă trebuie să fie de unică folosință. Avem date că el a venit steril din punct de vedere al bacteriilor patogenice. Ultima recoltare pe care noi o avem este că a fost colonizat cu klebsiella și piocianic multirezistent la tratament și practic pe urmă a intrat în sepsis sever”, a declarat Vasile Barbu.

 

Acesta a atras atenţia, totodată, că infecţiile nosocomiale se raportează, în continuare, in mod fals, la Ministerul Sănătătii, iar Spitalul de Arși ar trebui închis și dezinfectat complet. Degeaba dezinfectăm într-un loc, la Terapie intensivă, dacă în restul spitalul nu s-a făcut nimic. Mai mult, în acest spital nu există epidemiolog. În acest spital nu se prelevează probe, nu au un laborator de microbiologie acreditat. Totul este improvizat şi ne jucăm cu viaţa oamenilor. În realitate, acest spital este un focar de infecţii pentru toţi pacienţii, nu numai pentru cei de la ATI. Au probleme şi cei de pe Chirurgie plastică, cât şi cei de pe Secţia de Arşi”, a mai precizat Vasile Barbu.

Informația a fost preluată de mai multe publicații, iar în urma mediatizării acestei declarații, Ministerul Sănătății a transmis, în această după-amiază, un comunicat în care se precizează că „ministrul Florian Bodog a dispus reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat să efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la decesul uneia din victimele exploziei de la Uricani. Echipa de control va prezenta conducerii Ministerului Sănătății un raport”.

 


Adaugati un comentariu


 

*