Vesti bune despre pacientul cu arsuri transferat in Bulgaria

Ministerul Sanatatii a anuntat ca barbatul ranit in urma exploziei unei butelii, in Bucuresti, este stabil, iar prognosticul medicilor bulgari care il ingrijesc este unul favorabil.

 

avionul-smurdDeclaratiile ministrului Vlad Vociulescu care afirma ca in cazul in care spitalele din Capitala se vor confrunta cu un numar mare de pacienti cu arsuri grave, o parte dintre acestia vor fi trimisi in strainatate, au fost puse in practica, din pacate, la doar cateva saptamani de cand au fost lansate in spatiul public, la finele saptamanii trecute aparand o astfel de situatie. Astfel, in conditiile in care Sectia de Arsi de la Floreasca era ocupata, iar la Spitalul de Arsi si la Bagdasar erau internati trei pacienti cu arsuri grave raniti in urma exploziei de la Rafinaria Petromidia, un alt pacient care a suferit arsuri grave in urma exploziei unei butelii intr-un apartament din Capitala a fost transferat in Bulgaria, intrucat in tara nu ar fi putut primi ingrijirile de care avea nevoie. In aceste conditii, s-a luat decizia ca pacientul sa fie transportat cu un avion SMURD in Bulgaria, la Spitalului Universitar de Urgenta din Sofia, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicala inscrisa pe lista centrelor de arsi a European Burn Association, iar medicii de aici exprimandu-si disponibilitatea de a primi pacientul din Romania.

 

ars bulgariaIn cursul zile ide ieri, pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale, iar in perioada urmatoare va fi si detubat, medicii considerand ca va putea respira singur, fara ajutorul aparatelor.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, care este in legatura permanenta cu echipa medicala de la spitalul din Sofia, starea pacientului este stabila, iar prognosticul medicilor bulgari este unul favorabil. Acestia estimeaza ca barbatul va mai necesita aproximativ 20 de zile de spitalizare in sectia ATI a unitatii de arsi din spitalul universitar din Sofia.

Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca tratamentul pacientului ranit in urma exploziei se desfasoara in cadrul unui acord pe care Romania il are incheiat cu Bulgaria pentru sprijin reciproc in cazul unei situatii de urgenta.

 

Spitalul Universitar SofiaSpitalul Universitar de Urgenta din Sofia este cea mai mare unitate spitaliceasca din Bulgaria, fiind totodata spitalul desemnat pentru tratamentul intregului  corp diplomatic detasat in Bulgaria.

Starea pacientului roman este monitorizata in permanenta, de trei membri ai corpului medical din spital, iar tratamentul este coordonat de seful sectiei de chirurgie plastica a unitatii.

Totodata, ambasadorul roman la Sofia monitorizeaza la randul sau situatia ranitului aflat in capitala Bulgariei, mentinand permanent contactul cu familia pacientului, care va beneficia de sprijinul ministerului de la Bucuresti in masura in care va fi nevoie, sustine ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

 


Adaugati un comentariu


 

*