Buzoienii, invitati la premiera unui film romanesc de Oscar

30 august 2016 | 0 comentarii |

Cea mai recenta productie a regizorului Cristi Puiu va rula, in premiera, la cinematograful Dacia, la eveniment urmand sa participe si doi dintre actorii din distributie.

 

Sieranevada Still 3Cinefilii buzoieni nu vor resimti pentru mult timp lipsa proiectiilor de filme romanesti care au avut loc pe toata perioada verii in Parcul Tineretului, vor putea continua terapia prin arta cinematografica si in septembrie. La jumatatea lunii viitoare este programat in municipiul Buzau, un alt eveniment cinematografic, la care sunt asteptati iubitorii celei de-a saptea arte, in numar cat mai mare. Este vorba despre Premiera de gala a unui nou film romanesc al regizorului Cristi Puiu, care va rula pe ecrane incepand cu 9 septembrie. In seara de 14 septembrie, premiera va putea fi urmarita la Buzau, iar la evenimentul care va avea loc la Cinema Dacia, incepand cu ora 19.00, s-a anuntat si participarea actoriilor Judith State si Catalina Moga, doi dintre protagonistii filmului.

Lung-metrajul Sieranevada, cel de-al 4-lea regizat de Cristi Puiu, a deschis competitia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes, iar luna viitoare va deschide si sezonul de toamna al premierelor cinematografice romanesti.

 

Cristi Puiu

Cristi Puiu

Pelicula ii are in distributie pe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Catalina Moga, Ilona Brezoianu, fiind cel de-al patrulea lung-metraj ce poarta semnatura regizorului Cristi Puiu.

Actiunea filmului are loc la trei zile de la atentatul din redactia hebdomadarului parizian Charlie Hebdo si la patruzeci de zile de la moartea tatalui sau, cand Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata insotit de tanara lui sotie, in sanul familiei, reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform asteptarilor.

Pelicula regizata de Cristi Puiu, la a carei premiera sunt invitati cat mai multi cinefili buzoieni este, totodata, propunerea Romaniei pentru viitoarea editie a Premiilor Oscar. Productia cinematografica este semnata de Anca Puiu, de imagine este responsabil Barbu Balasoiu,  Jean Paul Berard, Filip Muresan si Cristophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume, Mojca Gorogranc Petrushevska s-a ocupat de machiaj, montajul a fost realizat de Letitia Stefanescu si Ciprian Cimpoi, iar Cristina Barbu semneaza scenografia.

 


Adaugati un comentariu


 

*