Buzoienii, invitati sa faca miscare la primul concurs de ciclism rural

Actiunea va avea loc in comuna Panatau, in data de 6 septembrie, si va fi finantata din fondurile Consiliului Judetean Buzau.

 

ciclismIn primul week-end de toamna, comuna Panatau din judetul Buzau va gazdui un inedit concurs de ciclism deschis pentru toti locuitorii din zona rurala dornici sa faca mai multa miscare. Este vorba de  prima editie a concursului de ciclism „Vreau sa Fiu Activ”, care indeamna persoanele din zona rurala a judetului Buzau sa fie mai implicate in practicarea sportului si sa indrageasca miscarea in aer liber. Initiativa organizarii acestei actiuni in premiera pentru judetul Buzau apartine Asociatiei de Ajutor Amurtel, in parteneriat cu Primaria Panatau, finantarea urmand a fi asigurata de Consiliul Judetean Buzau, care se raliaza astfel initiativei de a propune comunitatii locale activitati noi in aer liber, precum mersul pe bicicleta.

Competitia se va desfasura pe doua categorii de varsta, pentru concurentii de pana in 10 ani distanta de parcurs fiind de doi kilometri, cuprinsa intre intrarea in comuna Panatau, acolo unde se va da startul si sediul Primariei, acolo unde va fi linia de finish. Pentru ceilalti participanti cursa se va intinde pe distanta de 4 kilometri, startul fiind dat la intrarea in comuna iar linia de finish fiind pe Dealul bisericii. Organizatorii anunta ca  nu se percepe taxa de inscriere, iar fiecare participant va primi o diploma de participare la finalul cursei. Copiii pot participa doar cu acordul scris si insotiti de un parinte sau un adult ori tutore legal, pe toata durata cursei.

 

ciclisti (1)Inscrierile au inceput pe data de 17 august si se pot face pana pe 6 septembrie, ora 10.00, de luni pana vineri intre orele 8.00 si 14.00, la Centrul de Zi Izvorul Sperantei din Panatau.

Pe data de 5 septembrie, cu o zi inainte de concurs, in fata Primariei Panatau, Daniel Busuioc, un pasionat de ciclism si voluntar al Asociatiei Amurtel, va sustine un atelier de verificare a tuturor bicicletelor participante.

Concursul este un eveniment unic in zona si se adreseaza tuturor celor cu varste intre 7 si 70 de ani.

Asociatia de Ajutor Amurtel se axeaza pe programe de protectie si de consolidare, de educare si de inspiratie pentru cei care sunt vulnerabili din cauza unor dezavantaje sociale si economice. Printre proiectele sale sociale se numara Centrul de Plasament din Panatau, un centru de zi pentru copiii din comunitatea rurala a judetului Buzau, Gradina Sociala Bio Amurtel, Gradinita Rasarit din Bucuresti si Centrul de Dezvoltare Holistica Morningstar.

 


Adaugati un comentariu


 

*