Step for Life, cea mai tanara asociatie buzoiana de promovare a sanatatii prin sport si miscare

In acest week-end, asociatia isi va face debutul in forta, prin organizarea unui campionat national de minifotbal pentru copii, la care Miodrag Belodedici va fi invitat de onoare

 

2014-03-19 11.16.56In peisajul local buzoian a aparut, din luna februarie, o noua organizatie, care isi propune pomovarea sportului si a miscarii, ca alternative sigure pentru un stil de viata sanatos in randul elevilor, al tinerilor si al al persoanelor cu dizabilitati, care vor avea ocazia sa participe la competitii sportive ce le vor fi dedicate. Este vorba despre asociatia Step for Life, infiintata la initiativa jurnalistului sportiv Adi Soare si a fotbalistului buzoian Alexandru Bacanu, campion national la juniori cu echipele Steaua si Dinamo, primul avand calitatea de vicepresedinte, iar cel de-al doilea indeplinind functia de presedinte. Dupa cum au declarat cei doi, in cursul unei conferinte de presa ce a avut loc in aceasta dupa-amiaza, scopul urmarit este acela de a oferi posibilitatea cat mai multor adoelscenti, tineri si chiar varstnici de a face sport sau miscare in cadrul unor competitii organizate de asociatie, ca alternativa sanatoasa la regimul de viata sedentar, practicat pe scara tot mai larga si de la varste din ce in ce mai fragede.

 

asjs1In acest sens, in parteneriat cu autoritatile locale si cu ajutorul unor sponsori, membrii asociatiei isi propun organizarea cat mai multor evenimente competitionale accesibile publicului larg, o atentie deosebita urmand a fi acordata si persoanelor cu dizabilitati. Si pentru cei imobilizati in scaune cu rotile sau suferind de alte dizabilitati vor fi organizate competitii, existand o mare deschidere din partea acestora si o mare dorinta de a participa la astfel de manifestari, prin care sa demonstreze ca pot fi la fel ca  ceilalti. Aflata la inceput de drum, asociatia Step for Life va organiza prima competitie in acest week-end, constand intr-un campionat de minifotbal la care a reusit sa atraga mai multe echipe de copii din Buzau si din tara, precum si fotbalisti din perioada de aur a Gloriei Buzau, impreuna cu renumitul fotbalist Miodrag Belodedici, care va fi invitatul de onoare. Competitia, care se va desfasura sambata si duminica la Sala Sporturilor din Buzau, este organizata in colaborare cu DJST Buzau, parteneri fiind si Asociatia Judeteana de Fotbal, Inspectoratul Scolar si Asociatia Diferiti dar Egali.

 

DSCN0312La competitie vor participa fotbalisti nascuti in anii 2003-3004, de la patru cluburi din Buzau si alte patru cluburi din tara,  iar punctul de atractie principal va fi un meci demonstrativ in care vor juca fosti fotbalisti ai Gloriei Buzau, precum Tulpan, Lazar, Marcu, Ion Viorel, Balaur etc, carora li se va alatura si invitatul de onoare, Miodrag Belodedici. Cluburile buzoiene inscrise in competitie sunt Gloria, L.P.S., Viitorul si Olimpia Ramnicu Sarat, carora li se vor adauga Otelul Galati, C.S.S. Slobozia, C.S.M. Focsani si Luceafarul Bucuresti. Organizatorii au anuntat ca asteapta cat mai multi spectatori la sala primele meciuri incepand sa se joace sambata de la ora 14.00, urmand ca duminica sa se joace finalele si meciul demonstrativ, care va incepe la ora 12.00.

Inainte de festivitatea de premiere, spectatorii vor avea parte si de un recital de muzica usoara oferit de buzoianca Diana Mihalascu, urmand ca de la ora 15.20 sa fie recompensati castigatorii. Datorita sponsorilor care s-au alaturat acestui prim demers al asociatiei Step for Life, nici ceilalti participanti nu vor pleca acasa cu mana goala, organizatorii avand pregatite cateva surprize pentru fiecare.

 


Adaugati un comentariu


 

*