Buzaul, reprezentat cu cinste la Targul de Turism al Romaniei

Standul cu produsele traditionale sanatoase si ofertele turistice ale judetului a fost vizitat si apreciat de mii de persoane si firme de turism, pe durata celei mai importante manifestari din industria turismului romanesc.

 

Consiliul Judetean Buzau - Targul de Turism Delegatia Consiliului Judetean, care a reprezentat Buzaul pentru a doua oara consecutiv la Targul de Turism al Romaniei, desfasurat la Romexpo in perioada 13-16 martie, a revenit acasa dupa ce si-a indeplinit cu succes misiunea de promovare a traditiilor, produselor locale si a atractiilor turistice ale judetului. Fiind vorba de cea mai importanta manifestare a industriei turistice romanesti, Consiliul Judetean s-a preocupat sa trimita la standul de la Romexpo tot ceeea ce poate fi reprezentativ pentru intregul judet, pe langa produsele traditionale sanatoase  intre care nu au lipsit covrigii de Buzau sau carnatii de Plescoi, si ofertele turistice, la stand fiind prezenti si cativa mesteri populari buzoieni care si-au demonstrat o data in plus maiestria in fata miilor de vizitatori. Despre participarera la targul de turism, presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu a declarat ca pentru orice judet, turismul si produsele traditionale reprezinta o componenta importanta a economiei, iar cand traiesti intr-un judet precum Buzaul, in care gasesti nu numai peisaje extraordinar de frumoase, cu obiective turistice unice in Europa sau in lume, ci si o istorie de milenii, traditii pastrate intacte si produse alimentare sanatoase al coror retete secrete sunt pastrate de sute de ani cu sfintenie, este pacat sa nu valorifici acest potential”.

 

DSCN1007In prima zi a manifestarii de la Romexpo, la standul reprezentativ al judetului s-a aflat artista populara Amalia Papazisu, cunoscuta in mod deosebit datorita tesaturilor realizate din par de capra. Cu aceasta ocazie, ea si-a demonstrat maiestria timp de cateva ore in fata vizitatorilor care au trecut pe la stand, aici fiind expuse si cateva dintre cele mai reusite lucrari ale sale. Tot in prima zi, un grup de elevi de la Scoala Generala din Merei a fost atractia standului Consiliului Judetean Buzau. Micii mestesugari au prezentat martisoare traditionale si diferite cusaturi realizate chiar de ei.

Cea de-a doua zi le-a adus la stand pe alte doua artiste cunoscute din zona Buzaului,  Dana Voicu, realizatoarea unor impletituri din sfoara deosebit de apreciate la fiecare targ sau expozitie de produse traditionale si   Ioana Matei, singurul mester popular din judetul Buzau care stapaneste mestesugul incondeierii oualor.

 

targ 3Sambata, sarcina reprezentarii judetului a revenit dansatoriilor de la Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau, care au atras in egala masura  atentia si admiratia  vizitatorilor, datorita costumelor populare cu motive specifice purtate, dar si spectacolului folcloric pe care l-au  oferit.

Pe langa artistii prezenti, vizitatorii care au trecut pe la standul Buzaului s-au aratat  interesati de traseele turistice din judet si de obiectivele turistice de la noi, reprezentantii Consiliului Judetean impartindu-le mii de brosuri in care toate acestea au fost puse in valoare printr-o prezentare profesionala.

Nu in ultimul rand, produsele gastronomice traditionale au constituit si ele un argument forte care a starnit interesul vizitatorilor. Carnatii de Plescoi, covrigii de Buzau, babicul si vinurile de Pietroasele, ale caror gusturi unice datorate retetelor secrete si sanatoase au trecut demult granita Romaniei  si care au fost oferite spre degustare vizitatorilor au fost la mare cautare in aceasta perioada. A fost nevoie de rezerve serioase pentru a putea face fata cererii, iar aprecierile nu au incetat sa curga, atat din partea firmelor de turism, cat si a simplilor vizitatori, semn ca in perioada urmatoare un numar mare de turisti si-ar putea alege ca destinatie de vacanta una dintre zonele pitoresti ale Buzaului, iar atunci cand vor dori sa ofere un cadou cuiva din strainatate sau cand vor vrea sa-si impresioneze musafirii cu mese incarcate cu produse  sanatoase, nu le va fi greu sa aleaga. 

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*