Opt medalii pentru Romania la Campionaul European al Pacientilor Transplantati

19 iulie 2016 | 0 comentarii |

In clasamentul general pe medalii, tara noastra s-a clasat pe locul 11 din 23 de echipe, insa performanta este deosebita, tinand cont ca echipa Romaniei a fost formata doar din doi sportivi, in timp ce restul echipelor au avut 25-30 de membri.

 

Amali Teodorescu si Rluca Dragan

Raluca Dragan si Amali Teodorescu

Cele doua sportive care au reprezentat si anul acesta Romania la European Transplant and Dialysis Sport Championship au avut o participare incununata de succes. Amali Teodorescu si Raluca Dragan au reusit sa cucereasca nu mai putin de 8 medalii, cinci de aur, una de argint si doua de bronz. Cu acest palmares, Romania s-a clasat pe locul 11 din 23 de tari participante la campionatul care a avut loc intre 10 si 17 iulie in Finlanda, la Vantaa.

Clasamentul tine insa cont doar de numarul de medalii castigate de echipele participante, nu si de numarul de concurenti care alcatuiesc aceste echipe, din acest punct de vedere eforturile celor doua sportive romance fiind unul demn de toata lauda. Romania a avut o echipa formata doar din doua concurente, Amali Teodorescu si Raluca Dragan, in timp ce echipele celorlalte tari participante au inclus intre 25 si 30 de sportivi.

European Transplant and Dialysis Sport Championship este o intrecere sportiva de anvergura europeana rezervata pacientilor transplantati.  Dupa cum sustin organizatorii, evenimentul se inscrie intr-o serie mai larga de manifestari dedicate sportului ca instrument de promovare a transplantului si donarii de organe.

 

Amali Teodorescu

Amali Teodorescu

Raluca Dragan

Raluca Dragan

Participarea tarii noastre la competitia europeana a fost asigurata de Asociatia Transplantatilor din Romania. 

Amali Teodorescu, capitanul echipei si unul dintre „veteranii” jocurilor olimpice special destinate peroanelor care au suferit un transplant, a concurat in probele de disc, shot put, darts si bowling, in urma carora a castigat o medalie de aur si doua de bronz.

Raluca Dragan a mers la competitie din postura de campioana europeana la probele de atletism, iar la editia din acest an a luptat sa isi pastreze valoroasele titluri. Acum, in Finlanda, Raluca a obtinut 4 medalii de aur, la aruncarea sulitei, aruncarea discului, aruncarea greutatii si aruncarea mingiei de oina, precum si o medalie de argint la bowling.

Editia din acest an a competitiei a reunit, in premiera, doua evenimente sportive, respectiv, European Transplant and Dialysis Games si European Heart and Lung Transplant Games, prima destinata pacientilor transplantati si celor dependenti de dializa, iar cea de-a doua, pacientilor care au suferit transplanturi de inima sau de plamani.

Pe langa competitiile destinate pacientilor transplantati si celor care fac dializa, in Finlanda au mai fost organizate, timp de o saptamna, o tabara sportiva pentru copii cu transplant si dializa si un simpozion dedicat sportului pentru pacientii cu transplant.

 

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*