Se caută un voluntar pentru coordonarea programului „Ajungem Mari”, la Buzău

21 aprilie 2021 | 0 comentarii |

Programul susține educarea copiilor din centrele de plasament și mediile defavorizate, iar Buzăul se numără printre primele județe în care acesta a fost implementat.

 

Asociația Lindenfeld a anunțat că este în căutarea unui voluntar cu spirit organizatoric care să se ocupe cu coordonarea activităților derulate la nivel județean în cadrul programului „Ajungem Mari”. Programul a fost demarat în urmă cu aproape 7 ani în București, având ca scop susținerea educației copiilor aflați în centrele de plasament și a celor din medii defavorizate. La un an de la debut, programul s-a extins și în țară, Buzăul numărându-se printre primele patru județe în care acesta a început să fie implementat, începând cu anul 2015.

În prezent, programul se derulează în București și alte 24 de județe, având ca beneficiari 2.500 de copii și tineri care au parte de educație interactivă și de diverse activități de formare.

Programul se bazează într-o mare măsură pe voluntariat, aproximativ 1.600 de voluntari vizitând săptămânal copiii, timp de 8 luni, după care sunt sprijiniți să continue, prin training-uri și consiliere. Asociația organizează la interval de 6 luni noi campanii de recrutare, pentru a întregi echipa și a asigura numărul optim de voluntari.

 

O astfel de campanie este în desfășurare, iar la nivelul județului Buzău este nevoie de un voluntar coordonator. Până acum, nimeni nu și-a manifestat interesul în acest sens, astfel că reprezentanții asociației au decis să prelungească perioada de înscrieri până pe 26 aprilie.

Coordonatorul pentru județul Buzău se va ocupa de monitorizarea și mobilizarea voluntarilor, relația cu centrele de plasament, procesul de recrutare și repartizare a voluntarilor, deconturi și suport administrativ pentru proiectele implementate la nivelul județului. În acest sens, candidatul ideal trebuie să fie o persoană cu spirit organizatoric și dornică de implicare în proiecte de voluntariat. Vârsta minimă trebuie să fie 18 ani, iar experiența în coordonarea unei echipe sau implementarea unui proiect constituie un avantaj, dar nu este o cerință obligatorie.

 

Persoanele interesate pot aplica pentru acesată poziție înscriindu-se, până pe 26 aprilie, pe site-ul organizației. Odată selectat, coordonatorul de voluntari va participa la un training on-line despre lucrul cu copiii instituționalizați și modul de organizare internă al asociației, training care se va derula pe parcursul unei zile.

Apoi, candidatul selectat va lucra împreună cu cei doi coordonatori naționali ai proiectului, care îi vor oferi sprijin ori de câte ori va avea nevoie. Implicarea în acest proiect, în calitate de coordonator județean, presupune alocarea a doar trei ore săptămânal activităților de monitorizare și mobilizare a voluntarilor.

În perioada decembrie 2020 – februarie 2021, voluntarii implicați în derularea proiectului la nivelul județului Buzău au organizat 32 de ședințe de pregătire școlară și ateliere creative, asigurând totodată ore de terapie pentru 3 copii, consiliere vocațională pentru un tânăr și înlesnind accesul la școala de șoferi pentru alți trei tineri fără posibilități materiale. În aceeași perioadă, alți 17 copii au luat parte la cursuri vocaționale în cadrul programului de sprijin.

 


Adaugati un comentariu


 

*