Rockerii buzoieni si-au donat biletele la concerte, in sprijinul victimelor de la Colectiv

6 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Alaturi de ei, alte cateva zeci de persoane au donat joi, in doar doua ore si jumatate, 2.711 lei, in cadrul actiunii initiate pe platoul din Piata Dacia, care va continua si in zilele urmatoare.

 

donatii piata daciiei (1)Buzoienii au demonstrat aseara ca solidaritatea nationala despre care se vorbeste, dupa tragedia din clubul Colectiv, nu a ramas pentru ei doar o vorba goala si un motiv de batut cu pumnul in piept. S-au mobilizat asadar si au decis sa contribuie cu ceva concret pentru a veni in ajutorul victimelor incendiului care a avut loc in urma cu o saptamana. Din pacate, in valtoarea evenimentelor social-politice generate de aceasta tragedie, atentia opiniei publice s-a indreptat mai mult catre protestele de strada, demisia guvernului, iar despre victimele de la Colectiv se mai vorbeste doar la modul statistic, facandu-se referire doar la numarul ranitilor care se mai afla in spitale. Ce-i drept, se mai ingenuncheaza in strada, la proteste, se mai aprind lumanari si se mai aud scandari referitoare la cei care au de suferit de pe urma tragediei, insa acest mod de manifestare a solidaritatii nu ii ajuta cu nimic pe cei care se lupta de o saptamana sa supravietuiasca in spitalele din Capitala.

 

donatii piata daciiei (5)La Buzau a debutat, joi seara, o actiune caritabila demarata cu sprijinul filialei locale a Crucii Rosii, in scopul strangerii de donatii care sa fie apoi directionate in sprijinul victimelor incendiului de la Colectiv. Evenimentul a fost, timp de cateva zile, promovat pe Facebook si pe SanatateaBuzoiana.ro, iar aseara, pe platoul din Centrul orasului a fost instalata o urna pusa la dispozitie de Crucea Rosie, in care buzoienii au putut dona. Aceasta a fost amplasata in zona catargelor din fata hotelului Pietroasa, iar primele donatii au inceput sa apara in decurs de cateva minute. Initiatorii actiunii, impreuna cu voluntarii de la Crucea Rosie au fost sprijiniti neconditionat de doi agenti de paza ai firmei Lex Protect, care au asigurat desfasurarea evenimentului fara niciun fel de incident, precum si de cativa jandarmi care si-au oferit sprijinul iar organizatorii le multumesc pe aceasta cale, tuturor.

 

donatii piata daciiei (6)Printre primii care au venit sa doneze au fost rockerii buzoieni, unii dintre ei avand prieteni sau cunoscuti printre cei decedati sau dintre cei care se lupta in aceste momente pentru a supravietui. Pentru ca si ei obisnuiesc sa mearga frecvent la concerte, asa cum au facut-o si cei care se aflau in seara fatidica in clubul Colectiv, acestia aveau bilete la spectacole de gen, care s-au anulat in urma tragediei, bilete pe care le-au donat, simbolic, urmand apoi ca donatia sa se transforme in bani, dupa ce va fi recuperata contravaloarea acestora. Cele mai multe bilete au fost cele achizitonate pentru festivalul Top T de la Buzau, care ar fi trebuit sa debuteze astazi, dar care s-a anulat la fel ca si multe alte evenimente similare din tara, in semn de respect pentru victimele tragediei. Banii pe aceste bilete urmeaza a fi returnati zilele acestea, iar o mare parte din ei vor intra in contul deschis de Crucea Rosie, pentru ajutorarea victimelor.

Multi dintre cei care si-au donat biletele s-au alaturat initiatorilor actiunii, ramanand impreuna cu acestia pe platoul din Centru si mobilizandu-si alti colegi sau prieteni sa doneze.

 

donatii piata daciiei (14)Nu numai iubitorii de rock, etichetati zilele acestea de niste minti revasite drept „satanisti”, s-au mobilizat sa doneze, ci si zeci de buzoieni care au aratat astfel ce inseamna cu adevarat solidaritatea umana. Chiar daca unii dintre ei nu au o situatie financiara stralucita, au trecut, special, prin Centru, pentru a dona fie si cativa lei. O donatie mai speciala a venit din partea unui buzoian care a oferit o butelie noua de oxigen, pentru uz medical, echipata cu toate accesoriile necesare, butelie care va ajunge prin intermediul Crucii Rosii la unul din spitalele din Capitala, unde va fi nevoie de un astfel de dispozitiv.

Timp de doua ore si jumatate, infruntand frigul cu ajutorul unui termos cu ceai cald, initiatorii actiunii si voluntarii de la Crucea Rosie au reusit sa stranga suma de 2.711, la care se va adauga zilele acestea si contravaloarea biletelor de concert donate de rockerii buzoieni si, bineinteles, viitoarele donatii pe care buzoienii le vor face in zilele urmatoare.

 

donatii piata daciiei (7)Contabilizare sumei s-a facut in prezenta unei comisii desemnate, sub suprevegherea agentilor de la Lex Protect, iar banii au fost preluati de reprezentantii Crucii Rosii, pe baza de proces verbal, urmand ca in aceasta dimineata sa fie depusi in contul deschis la Buzau, special pentru aceasta actiune, iar de aici sa fie redirectionati in zilele urmatoare carte contul central de la Bucuresti, dupa ce se vor adauga si sumele ce se vor depune in zilele urmatoare.

Pentru ca au considerat acest prim eveniment un succes, initiatorii au decis sa continue actiunea si in zilele urmatoare, atat timp cat va fi nevoie. Cei care doresc sa doneze si nu au facut-o inca, pot gasi, zilnic, echipa care se ocupa de campanie, pe platoul din Piata Daciei, in fata hotelului Pietroasa, pe partea opusa Palatului Comunal. Urna in care se pot face donatii va fi instalata aici, incepand cu ora 18.00, iar donatiile vor putea fi facute pana in jurul orei 21.00.

De asemenea exista si posibilitatea de a face donatii direct in cont, special pentru sprijinul victimelor de la COLECTIV fiind disponibil contul RO53BTRLRONCRT0207019401- Banca Transilvania, Filiala Buzau, deschis de Crucea Rosie Buzau.

Sanatateabuzoiana.ro va continua sa sprijine mediatic actiunea, publicand periodic articole pe acest subiect si promovand permanent actiunile ulterioare. Amanunte suplimentare pot fi aflate de oricine este interesat, dand „join” pe evenimentul creat pe Facebook.

 

Foto: Bogdan Tanase


Adaugati un comentariu


 

*