Victimele de la Colectiv au inca nevoie de ajutor. Buzoienii il pot oferi in aceasta seara

5 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Buzoieni, sunteti asteptati in numar cat mai mare pe platoul din Piata Dacia, pentru a ne dovedi inca o data solidaritatea si a dona o suma cat de mica, de care poate depinde salvarea unei vieti.

 

arsi-bucurestiIn valtoarea evenimentelor sociale si politice generate zilele acestea de tragedia petrecuta vineri seara in clubul Colectiv, nu trebuie sa uitam ca inca exista in spitale 130 de tineri care sufera groaznic si care se lupta sa supravietuiasca. Multi dintre ei sunt in stare grava, altii chiar in stare critica, expertii straini care au venit sa le dea o mana de ajutor medicilor romani recunoscand ca nu au intalnit in cariera lor astfel de cazuri, unii declarandu-se chiar depasiti de situatie.

Medicii se lupta insa din rasputeri sa ii mentina in viata pe tinerii arsi la Colectiv si sa ii ajute sa se recuprerze cat mai bine, eforturile pe care le fac pentru cei 90 de pacienti in stare grava si critica fiind similare cu cele depuse pentru 1.000 de pacienti cu arsuri obisnuite. Tratamentele sunt extrem de costisitoare, rezervele de medicamente nu sunt inepuizabile, la fel si materialele sanitare necesare ingrijirilor medicale pe care le necesita ranitii. Desi starea sistemului de sanatate este asa cum este, pana in prezent cadrele medicale au facut fata cu bine acestei situatii fara precedent, insa au nevoie si de ajutorul nostru, al celor care avem norocul sa nu trecem noi sau cineva apropiat prin astfel de nenorocire.

 

candele-colectivOricand poate fi nevoie de un medicament rar, care nu se mai afla in stocurile spitalelor, oricand rezervele de materiale sanitare se pot epuiza si nu este timp pentru toate demersurile birocratice procurarii altora noi, asa ca este esential ca in permanenta sa existe rezerve de medicamente si materiale sanitare. Iar aceste rezerve se pot asigura si cu ajutorul fondurilor provenite din donatii, fonduri gestionate de organizatii cu credibilitate, care au deschis conturi speciale in acest scop. In aceste conturi, oricine vrea sa acorde un cat de mic ajutor victimelor care se lupta pentru viata lor pot dona, asa cum au facut-o mii de romani pana acum.

In acest sens se va organiza si la Buzau, in aceasta seara, o actiune cu scop caritabil, initiata de un grup de tineri buzoieni care nu au putut ignora durerea celor care trec prin suferinta.

Pentru cei care doresc sa faca donatii prin banca, Crucea Rosie Buzau a deschis special pentru victimele de la COLECTIV, contul in lei: RO53BTRLRONCRT0207019401 – Banca Transilvania – Sucursala Buzau. Oamenii de afaceri sau reprezentantii unor institutii care doresc sa sustina aceasta campanie o pot face prin virament, in contul mentionat, sau se pot adresa direct, directorului Crucii Rosii Buzau, Floarea BIRZU–Coordonator local campanii, care le poate elibera chitanta pentru sumele donate. Aceasta poate fi contactata la tel. mobil: 0745 77 18 16 sau email: floarea.birzu@yahoo.com

Actiunea de colecta de fonduri in Piata Dacia este de asemenea girata de Crucea Rosie, filaiala Buzau si sustinuta de SanatateaBuzoiana.ro.

 

smurdActiunea va incepe in aceasta seara la ora 18.00, pe platoul din Piata Dacia, unde voluntarii Crucii Rosii vor fi prezenti cu urne in care se va putea dona orice suma, banii urmand sa fie virati apoi in contul pe care Crucea Rosie l-a deschis special pentru a veni in ajutorul victimelor de la clubul Colectiv.

Actiunea a fost initiata in urma cu cateva zile pe Facebook, iar pana aseara, peste 200 de buzoieni isi confirmasera participarea si intentia de a dona, in functie de posibilitatile financiare, o suma care ar putea face diferenta la un moment dat intre viata si moartea unuia dintre pacientii internati in Capitala. Suntem, insa, peste 100.000 de locuitori in acest oras care am putea dona oricat de putin, iar suma stransa ar putea deveni considerabila, in total.

Initiatorii evenimentului iau in calcul si varianta de a repeta astfel de activitati si in zilele urmatoare, dar acest lucru depinde de gradul de empatie cu victimele, pe care il vor arata buzoienii in aceasta seara.

In paralel, Colegiul Farmacistilor Buzau a demarat o actiune in cadrul careia vor fi donate medicamente necesare in tratamentul arsurilor.

 


Adaugati un comentariu


 

*