Buzoieni, sunteti asteptati in Piata Dacia pentru a face donatii in sprijinul victimelor de la Colectiv!

4 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Actiunea a fost initiata pe Facebook si are loc joi seara, incepand cu ora 18:00, fiind girata de Filiala Buzau a  Crucii Rosii si sustinuta de SanatateaBuzoiana.ro.

 

smurdDupa ce au donat sange si au aprins trei zile la rand candele si lumanari in memoria victimelor care au pierit in incendiul de la clubul Colectiv, buzoienii sunt chemati sa-si dovedeasca inca o data solidaritatea, pentru ca, din pacate, victimele aflate in spital au in continuare nevoie de ajutor. Pentru ca cererea de sange nu mai este asa mare, cei implicati in actiunile umanitare in sprijinul victimelor se concentreaza in prezent pe colectarea de donatii, constand in special in bani, medicamente sau materiale sanitare.

In cazul in care nu au facut-o inca, buzoienii vor avea ocazia joi, sa isi manifeste din nou solidaritatea, donand orice suma, iar banii vor ajunge in conturile speciale deschise pentru victimele care au supravietuit incendiului si pentru familiile celor decedati.

Donatiile se pot realiza si online, pe site-ul Crucii Rosii Romane pe site-ul organizatiei, la sectiunea donatii online  sau prin transfer bancar la unul dintre conturile deschise de Crucea Rosie Romana la BRD, agentia Piata Romana: RO22BRDE410SV18508914100 EUR; RO37BRDE410SV81385954100 USD; RO36BRDE410SV29647144100 LEI; iar pentru cei care vor sa faca donatii din strainatate, CODUL SWIFT este: BRDEROBU.

 

candele-colectivCa majoritatea campaniilor de acest gen ce au avut loc in aceasta perioada, actiunea a fost initiata pe Faceboock de un grup de buzoieni care nu reprezinta niciun fel de organizatie, fiind vorba pur si simplu de oameni care vor sa ajute. In acest sens, au initiat un eveniment pe reteaua de socializare, la care au invitat cat mai multi prieteni din lista, domiciliati in Buzau. Filiala locala a Crucii Rosii si SanatateaBuzoiana.ro s-au alaturat neconditionat acestui demers. Am decis sa mediatizam evenimentul si in afara retelei de socializare, pentru a ajunge si in atentia celor care nu utilizeaza foarte frecvent Faceboock, dar si a reprezentantilor autoritatilor locale si cei ai unor societati cu putere financiara, dispusi sa ajute. Un prim raspuns am primit de la Colegiul Farmacistilor Buzau, presedintele acestei organizatii profesionale, farmacist Razvan Prisada, promitand ca isi va mobiliza colegii si vor dona medicamente necesare tratarii victimelor incendiului, a precizat directorul publicatiei, Nina Neagu.

Voluntarii Crucii Rosii Buzau vor fi prezenti maine seara pe platoul din Piata Dacia, incepand cu ora 18.00, cu urne in care se pot face donatii. Suma totala stransa la finalul actiunii va fi facuta publica si va fi virata in contul special deschis de Crucea Rosie pentru a ajuta victimele tragediei de vineri seara.

 

arsi-bucurestiPrin urmare, buzoienii sunt din nou asteptati maine seara, de la ora 18.00 pe platoul din Piata Dacia, de aceasta data nu doar pentru a-si exprima compasiunea pentru cei disparuti si rudele acestora ci si pentru a contribui cu donatii in sprijinul ranitilor care inca sufera pe paturile spitalelor.

Orice suma este binevenita, aceasta urmand a ajunge in contul deschis de Crucea Rosie, iar de aici redirectionata fie pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare necesare ingirjirii ranitilor, fie pentru acordarea de sprijin material pentru familiile celor disparuti, care nu au o situatie financiara foarte buna.

Nu in ultimul rand, chiar daca au mai facut-o deja pana acum, buzoienii sunt asteptati si cu o candela sau o lumanare pe care sa o aprinda la altarul improvizat in centrul orasului pentru ca, din pacate, numarul celor decedati a crescut de la o zi la alta si inca nu se stie cat va continua sa mai creasca.

Pana acum, buzoienii nu au ramas mai prejos fata de locuitorii celorlalte judete, mobilizandu-se si la donarea de sange si la manifestarile comemorative.

Va asteptam sa veniti in numar cat mai mare maine seara, pentru ca si noua NE PASA!

 


Adaugati un comentariu


 

*