Donatiile buzoienilor au ajuns in contul destinat ajutorarii victimelor de la Colectiv

20 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

In total s-au strans 6.283 de lei, suma ce a fost transferata de la Buzau in contul special deschis de Crucea Rosie in cadrul unei campanii nationale de strangere de fonduri.

 

donatii piata daciiei (7)In mai putin de doua saptamani, cateva sute de buzoieni au aratat ca solidaritatea pentru victimele din clubul Colectiv nu este, pentru ei, doar o vorba in vant si un pretext de a se bate cu pumnul in piept. Acestia au raspuns mobilizarii lansate in mediul virtual de un grup de tineri care nu reprezinta nicio asociatie si care au dorit sa faca ceva concret pentru victimele incendiului din Colectiv, in timp ce alti buzoieni se foloseau de acest pretext in cu totul alte scopuri, mimand compasiunea si solidaritatea nationala”.

Totul a pornit de la un eveniment organizat la inceputul acestei luni pe Facebook, initiatorii dorind sa demareze o campanie de strangere de fonduri din care sa fie achizitionate medicamente si echipamente medicale necesare celor ajunsi in spitale cu rani grave, in urma incendiului din clubul bucurestean. Au apelat in acest sens la sprijinul filialei Buzau a Crucii Rosii, pentru a da un plus de credibilitate actiunii si pentru ca sumele colectate sa ajunga acolo unde trebuie.

 

donatii piata daciiei (14)Campania de strangere de fonduri a demarat in seara zilei de joi, 5 noiembrie, tot atunci inregistrandu-se si un numar record de donatori, mobilizati pentru acest eveniment, in zilele premergatoare. In mai putin de 3 ore, buzoienii au donat peste 2.700 de lei, in urna mobila amplasata pe platoul din Piata Daciei, iar in zilele urmatoare actiunea a continuat atat in Centrul orasului cat si in magazinul Carrefour din Aurora Mall.

Contributii inedite au venit din partea mai multor rockeri buzoieni, care si-au donat in mod simbolic biletele la concertele anulate in urma tragediei din clubul Colectiv, cele mai multe dintre ele fiind pentru festivalul buzoian Top T, care intre timp a fost reprogramat pentru jumatatea lunii viitoare. Ulterior, biletele donate au fost returnate la magazinele de unde fusesera procurate, iar banii reprezentand contravaloarea acestora, 450 de lei mai exact, au fost adaugati sumelor donate de ceilalti buzoieni.

 

donatii piata daciiei (2)In paralel cu actiunile desfasurate pe platoul Pietei Dacia si in magazinul Carrefour,  in cadrul campaniei au mai fost donate sume de bani si de catre elevii liceelor Hasdeu si Henri Coanda din Buzau, carora li s-au adaugat si cateva donatii facute direct in contul deschis la Buzau de filiala locala a Crucii Rosii. Nu trebuie uitat nici gestul unui buzoian care a donat o butelie de oxigen pentru uz medical, cu toate accesoriile necesare, dispozitivul medical aflandu-se deja la acest moment in dotarea unui spital din Capitala unde sunt internati raniti din clubul Colectiv.

Suma toala donata de buzoieni in perioada 5-13 noiembrie este de 6.283 de lei, bani ce au mai ramas o vreme in contul de la Buzau, in ideea ca vor mai fi facute donatii directe, prin transfer bancar. Zilele acestea, intreaga suma a fost transferata in contul central deschis la Bucuresti de Crucea Rosie, iar de aici vor fi utilizati efectiv pentru a-i ajuta pe cei care mai sufera pe paturile de spital.

Suma va fi gestionata de reprezentantii Crucii Rosii de la Bucuresti, care vor aloca banii necesari catre spitale, in functie de cereri si de urgentele identificate, urmand a fi folositi in special pentru achizitionarea de medicamente, dispozitive medicale si materiale sanitare necesare ingrijirii ranitilor.

In urma tragediei de la Colectiv, din 30 octombrie, si-au pierdut viata chiar la fata locului 26 de persoane, iar o alta in drum spre spital. In cele 20 de zile care s-au scurs de atunci, bilantul negru a ajuns la  58, ultima victima pierzand lupta pentru supravietuire chiar astazi.

 


Adaugati un comentariu


 

*