„Scoala mea in spital”- Trofeul Galei Societatii Civile din acest an

6 iunie 2013 | 0 comentarii |

Fundatia Little People, initiatorul proiectului, si-a adjudecat nu mai putin de cinci premii. Gala societatii Civile 2013 a premiat 63 cele mai bune dintre 220 de proiecte si programe ale sectorului non-profit si neguvernamental din Romania, inscrise in competitie.

 

Gala Societatii CivileSocietatea civila incepe sa devina una dintgre principalele parghii de salvare a unor situatii si de lansare a unor initiative de care societatea romanesca are mare nevolie. Astfel de initiative sunt apreciate anual, la Gala Societatii Civile, unde din ce in ce mai multe proiecte sunt inscrise in competitie.

Festivitatea de premiere a celei de-a XI-a editii a Galei Societatii Civile – 2013 s-a desfasurat sub sloganul „Si binele poate fi senzational”, a fost prezentata de Mircea Toma si de Catalin Stefanescu si nu mai putin de 63 de premii au fost decernate cu acest prilej. Peste 1.000 de reprezentanti ai sectorului non-profit din Romania, cercetatori, reprezentanti ai sectorului privat, jurnalisti, lideri si formatori de opinie si personalitati publice care s-au aflat in sala, cu prilejul evenimentului.

Cele mai multe trofee au fost revendicate de Asociatia Little People Romania care a castigat cinci premii pentru proiectele: „Scoala mea in spital” – Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2013 si Premiul I in cadrul sectiunii „Educatie, Invatamant, Cercetare”, „Campionii Paralimpici” – Premiul I in cadrul sectiunii „Apararea drepturilor individuale/ colective”, „Revista Temerarii” – Premiul I in cadrul sectiunii „Servicii de asistenta sociala” si Premiul II in cadrul sectiunii „Sanatate” pentru proiectul „Nu Mi-e Frica!”.

La sectiunea Sanatate au fost castigate doua premii I: Alinand suferinta adusa de cancer – Fundatia Sfanta Irina si Copilaria nu trebuie traita in spital proiect al Asociatiei M.A.M.E.

 

scoala mea in spitalMarele premiu al Galei Societatii Civile a fost castigat de proiectul „Scoala mea in spital, al celor de la Asociatia Little People Romania, prin care au fost ajutati copii internati in sectii de oncologie din diferite speitale, sa tina pasul cu progresul scolar, prin intermediul orelor sutinute in spital.

Scoala mea in spital este un program initat de Asociatia Little People, in care copiii si adolescentii sunt ajutati sa tina pasul cu progresele scolare, chiar daca acestia se afla in spital.

Programul se desfasoara sistematic, in cadrul Institutului Oncologic <Prof. Dr. Ion Chiricuta> din Cluj-Napoca, in fiecare dimineata, timp de doua ore, de luni pana vineri, si este preluat si adaptat in celalalte 5 sectii de oncopediatrie unde Asociatia Little People isi desfasoara activitatea, zilnic.

Prin intermediul unor metode creative, copiii participa la lectii distractive de geografie, biologie, istorie, matematica, fizica, limba romana, limba engleza si lucru manual. Impreuna, ei au posibilitatea sa vizioneze documentare, sa faca experimente, sa descopere ei insisi, raspunsurile la anumite intrebari prin rebusuri, ghicitori, concursuri de cunostiinte si discuții de grup.

Copiii au aflat astfel despre Sistemul Solar, despre civilizatii antice, despre Tuthankamon, despre dispariția dinozaurilor, au descoperit istoria jocurilor olimpice, au rezolvat probleme de matematica interesante, care au rolul de a le dezvolta o gandire analitica sau au fost prezenti la orele de fizica, creand experimente neobisnuite”, se arata in prezentarea prooectului.

 

Gala 1Premiile I, pe sectiuni, au fost revendicate dupa cum urmeaza:

Educatie, Invatamant, Cercetare: Scoala mea in spital Asociatia Little People Romania;

Arta si Cultura: Tinere Talente – Fundatia Principesa Margareta a Romaniei;

Apararea drepturilor individuale/ colective: Campionii ParalimpiciAsociatia Little People Romania

Comportament civic si participare publica: Reamenajarea Parcului Istru conform cu nevoile locuitorilor cartierului Grupul de Initiativa Civica Callatis Drumul Taberei;

Incluziune sociala: Atelierul Ocupational pentru persoanele fara adapost Samusocial din Romania;

Servicii de asistenta sociala: Revista Temerarii – Asociatia Little People Romania

 

Gala 2La Sanatate au fost acordate doua premii : Alinand suferinta adusa de cancer – Fundatia Sfanta Irina si Copilaria nu trebuie traita in spital proiect al Asociatiei M.A.M.E.

La sectiunea Originalitate, premiul a fost castigat de proiectul „Energie pentru viata” al Asociatiei Romane de Interventie in Situatii de Urgenta. 

Protectia mediului: La vanatoare de vanatori in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii Asociatia Salvati Dunarea si Delta;

Dezvoltare economica si sociala: Green Enterpreneurship (Antreprenoriat Verde) – Fundatia pentru Parteneriat si Taking Farmers out of Poverty Through Economic Development, proiectul Fundatiei World Vision Romania.

Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de proiectul La vanatoare de vanatori in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, a Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

 

Gala 3Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT: Big Build 2012 – Habitat for Humanity Romania;

Proiecte pentru TINERET: Scoala pentru o Romanie VerdeAsociatia Zibo Help;

Proiecte si campanii de CSR, premiul I a fost oferit Fundatiei Simte Romaneste, pentruCampania AVON pentru Sanatatea Sanilor”.

Premiul pentru Impact a fost castigat de Proiectul Reseteaza Sistemul O familie pentru fiecare copil abandonat!.

 Premiul pentru sectiunea Durabilitate a fost acordat pentru proiectul „Programul de Prevenire a Abandonului Scolar si Familial”, al celor de la Asociatia Hraniti Copiii.

La categoria Programe a fost desemnata castigatoare organizatia Salvati Copiii Romania pentru programul „Crestem impreuna”.

 

Simona Marinescu

Simona Marinescu

Premiul I in cadrul sectiunii dedicata editiei 2013 – Anul European al cetatenilor, a fost oferit initiativelor „AM DREPTURI, VREAU SA FIU DREPT!”, realizata de Asociatia Culturala „Armonie si Culoare”, in parteneriat cu Penitenciarul de Minori si Tineri Bacau si „My European Nextdoor Neighbour” al Grupului de initiativa din Scoala Gimnaziala Serban-Voda Cantacuzino din Calimanesti.

Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost oferit Fundatiei SOROS Romania.

Premiile Fundatiei Gala Societatii Civile au fost acordate unor campanii sociale: Print si Cersetor– Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si Publicis Bucharest, F.O.C. – Flacarile Omoara Copii– Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta in parteneriat cu E.ON Romania, semnata de Friends Advertising si „Salvati Padurile Virgine” WWF Romania si Headvertising si „How Long Would You Wait?” – Asociatia Salveaza Vieti si Graffiti BBDO.

Premiul Special pentru intreaga activitate diplomatica si pentru recunoasterea adusa Romaniei in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite a fost oferit Simonei Anamaria Marinescu.

 

Gala Societatii Civile a fost initiata in anul 2002, iar de-a lungul celor  unsprezece editii au fost inscrise in competitie 1.556 de proiecte, semnate de organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. La editia de anul acesta s-a inregistrat un numar record de inscrieri. Castigatorii au fost alesi dintr-un total de 220 de proiecte inscrise in competitie, de catre un juriu format din 60 de personalitati si specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor. 


Adaugati un comentariu


 

*