Se da startul primei editii a Buzau Fest

2 iunie 2017 | 0 comentarii |

Buzoienii sunt asteptati in week-end la Sarata Monteoru, unde vor avea loc principalele activitati din cadrul festivalului. Autoritatile buzoiene promit un eveniment de calitate, cu multe surprize.

 

In aceasta seara va avea loc deschiderea oficiala a primei editii a Buzau Fest, o manifestare initiata de Consiliul Judetean, in scopul promovarii turismului, culturii si traditiilor sanatoase ale judetului Buzau. Festivalul va avea ca principal loc de desfasurare statiunea Sarata Monteoru, iar la eveniment sunt asteptati sa participe cateva mii de spectatori, atat din randul buzoienilor, cat si turisti din intreaga tara si chiar din strainatate.

Principalele manifestari sunt programate pentru zielele de sambata si duminica, iar pentru a facilita accesul cat mai multor buzoieni la eveniment, un autobuz etajat va efectua, in aceste zile, curse regulate gratuite pe ruta Buzau – Sarata Monteoru, in intervalul orar 10.00 – 18.00, cu plecari din doua in doua ore din fata sediului Consiliului Judetean.

Deschiderea festivalului va fi marcata, in aceasta seara, printr-o parada cu torte care se va desfasura incepand cu ora 21.00, cu plecare de la Episcopie, si continuand pe bulevardul Unirii, bulevardul Nicolae Balcescu, cu punct final Muzeul Judetean.

Invitatii principali ai festivalului vor fi Garda Apulum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca si Geto-dacii din Moldova, din Iasi, organizatii formate din pasionati ai istoriei, care si-au propus sa puna in scena cat mai fidel episoade semnificative din vremurile stravechi.

 

Acestia vor participa la parada cu torte care va avea loc pe strazile Buzaului in aceasta seara, urmand ca in zielele de sambata si duminica, 3 si 4 iunie, activitatile sa se mute la Sarata Monteoru. Aici vor fi puse in scena lupte de gladiatori, targuri de sclavi, o batalie intre romani si barbari, manifestari insotite de spectacole sustinute de artisti buzoieni si de elevi ai Liceului de Arta, precum si de un concert al trupei Zdob si Zdub.

Programul complet al festivalului este urmatorul:

Vineri, 2 iunie 2017 – Buzau

21.00 – parada cu torte – Catedrala Episcopala „Inaltarea Domnului” – Bulevardul Unirii – Bulevardul Nicolae Balcescu – Muzeul Judetean Buzau.

Sambata, 3 iunie 2017 – Sarata-Monteoru

11.00 – Elevii Liceului de Arta „Margareta Sterian” (Corul „Crescendo”, Corul „Armonii”, muzica clasica instrumentala, muzica vocala traditionala romaneasca)

11.30 – Prezentarea trupelor (Garda Apulum/Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna/Cluj-Napoca si Geto-dacii din Moldova/Iasi)

12.00 – 16.00 – Deschiderea taberelor si atelierelor antice (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Monetarie, Intretinere echipamente, Jocuri romane, Plante dacice, Metalurgie, Scriptoria, Fierarie, Metaloplastie, Bucatarie, Antrenamente soldati, Antrenamente gladiatori)

13.30 – 14.30 – Spectacol Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzau (Muzica usoara, dans modern, momente de teatru)

16.00 – 18.30 – Prezentarea unei scoli de gladiatori, dansuri antice/Magna Nemesis, targ de sclavi

19.00 – 20.20 – Ansambluri folclorice din Judetul Buzau („Dragaicutele” Berca si „Plaiurile Mioritei”)

20.30 – 21.30 – Lupte de gladiatori, batalia de noapte, Barbari vs romani

22.00 – Rugul lui Zamolxe/incinerarea unei capetenii dacice

Duminica, 4 iunie 2017 – Sarata-Monteoru

10.00 – 12.30 – Ansambluri folclorice judetul Buzau (Ansamblurile „Slanicul” si „Mugurii Siriasului” si „Izvorasul Cristalin”)

10.00 – 14.00 – Tabere si ateliere antice, marea batalie, barbari vs romani

10.30 – Concurs de Cross

14.00 – 15.00 – Spectacol Alexandra Panaete, Andreea Baboi, Claudia Colniceanu

15 .00 -17.00 – Spectacol Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzau (muzica clasica instrumentala, dans modern, momente de teatru)

18.30 – 19.30 – Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” (muzica usoara, muzica vocala instrumentala romaneasca)

19.30 – 22.30 – Zdob & Zdub, Dora Gaitanovici & Synopsis, Madalina Manolache

22.30 – Foc de artificii.

 


Adaugati un comentariu


 

*