Secția de Pediatrie a SJU Buzău are mobilier complet nou, în urma unei donații

Mulțumită gestului caritabil al grupului de firme Eximprod și Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, toate pătuțurile vechi de la nivelul secției au fost înlocuite.

 

De astăzi, secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău dispune doar de pătuțuri noi pentru copiii internați aici, după ce unitatea medicală a primit o donație de 34 de pătuțuri, din partea grupului de firme Eximprod și a Centrului Cultural Filantropic Cuvioasa Parascheva, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

La nivelul secției, doar câteva pătuțuri uzate fuseseră înlocuite, însă în secție existau astfel de piese de mobilier destul de vechi, care mai erau folosite doar pentru că nu puteau fi înlocuite cu altele noi.

De astăzi, situația s-a schimbat, iar cele 34 de pătuțuri vechi vor fi înlocuite cu altele noi, mulțumită donației făcute de grupul de firme buzoian și reprezentanții Arhiepiscopiei. „Credem în acest proect, pentru că răspunde unei nevoi sociale curente. Grupul de firme Eximprod a răspuns cu căldură solicitării Spitalului Județean, de a contribui la modernizarea serviciilor medicale și de a le oferi copiilor toată grija și atenția de care au nevoie. Ne bucurăm că am fost însoțiți în acest demers de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și de Centrul Cultural Filantropic Cuvioasa Parascheva, cu care avem și alte colaborări. Avem un program de responsabilitate socială și, fiind un actor econoic important, cred că trebuie să ne implicăm în comunitate și să âmpărțim succesul nostru cu societatea în care trăim”, a precizat Mihaela Sava, director comercial Eximprod, agent economic ce are la activ mai multe astfel de gesturi destinate domeniului medical.

 

Astăzi au fost aduse la spital primele nouă paturi, care deja au fost instalate în saloane, înlocuindu-le pe cele vechi și uzate, urmând ca în zilele urmatoare să fie aduse și celelalte.

Managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, a ținut azi să le mulțumească celor care s-au implicat în această acțiune caritabilă, precizând că „este un moment important pentru Spitalul Județean, pentru că odată cu primirea celor 34 de pătuțuri cu tot cu saltele noi, se poate spune că din punct de vedere hotelier, Secția de Pediatrie este complet înnoită, după ce anul trecut am primit o altă sponsorizare și s-au înlocuit pătuțurile mari”.

Totodată, managerul i-a mulțumit medicului pediatru Alina Iordache, șefa secției Pediatrie, pentru inițierea și implicarea în acest demers, finalizat cu donația făcută astăzi, spitalului.

Medicul pediatru a precizat că nu este pentru prima dată când secția pe care o conduce beneficiază de o astfel de donație și că s-a dorit ca noile pătuțuri să fie instalate de 1 Iunie, însă acest lucru nu a fost posibil până în acest moment.

 

Dr. Alina Iordache consideră că partea dificilă în astfel de acțiuni este să găsească persoanele sau asociațiile ori firmele dispuse să se implice, dar argumentele sunt destul de convingătoare pentru a-i determina pe cei dispuși să facă un gest caritabil.

De această dată, initiațiva a venit din partea unui preot care a avut copilul internat în secția de Pediatrie a SJU Buzău și a avut ocazia să constate cât de uzate erau pătuțurile din saloane. În urma discuțiilor purtate cu șefa secției, a aflat că schimbarea paturilor constituie o necesitate, dar deocamdată nu sunt fonduri pentru înlocuirea acestora, așa că a decis să se implice. A expus problema reprezentanților Arhiepiscopiei, iar aceștia au cerut sprijinul grupului Eximprod, cu care mai colaboraseră în cadrul altor proiecte caritabile. După ce s-a discutat cu conducerea spitalului în legătură cu necesarul de paturi, grupul de firme a donat suma necesară, iar reprezentanții Arhiepiscopiei s-au ocupat de achiziționarea celor 34 de patuțuri, dintre care, primele nouă au fost instalate astăzi, în saloane. „Ne bucurăm să vedem că demersul Arhiepiscopiei și Vrancei, împreună cu protoieriile din județ și grupul de firme Eximprod a putut rezolva o problemă a celei mai mari uități sanitare din județ, iar copilașii care vor beneficia de acum încolo de îngrijiri medicale vor avea și un confort mai bun”, a spus preotul Cristian Dima, reprezentantul Arhiepiscopiei.

 

Dr. Iordache consideră că și implicarea mass-media în mediatizarea unor acțiuni de acest fel, ca și în prezentarea nevoilor spitalului sunt benefice, pentru că așa ar putea fi sensibilizați și alți agenți economici sau ONG-uri, care se pot implica în rezolvarea unor nevoi ale comunității.

„Ne bucurăm ca activitatea din secția noastră să fie mediatizată, mai ales prin prisma unor astfel de evenimente cum este cel de azi. Am mai beneficiat și în trecut de donații sau sponzorizări, unele de mai mare amploare, care au fost mediatizate, altele de mai puțin impact, dar care pentru noi, și mai ales pentru copii, sunt importante. De exemplu, de 1 iunie, câteva mămici s-au mobilizat și au adus copiilor internați baloane și jucării, altcineva s-a oferit să ne decoreze perții saloanelor cu stickere colorate… Sunt gesturi mărunte, dar pentru copii contează foarte mult. Am fi dorit să le aducem pătuțurile noi chiar de 1 iunie, dar nu s-a putut, însă nu este târziu nici acum, pentru că încă suntem în luna care le este dedicată”, a meționat dr. Alina Iordache.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*