Servicii gratuite de radioterapie, acum și la Sanador

14 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Centrul de Oncologie al furnizorului privat de servicii medicale a fost inclus în subprogramul de radioterapie din cadrul Programului Național de Oncologie.

 

Inaugurat oficial în urmă cu două luni, Centrul Oncologic Sanador a anunțat zilele acestea că pacienții diagnosticați cu diferite forme de cancer pot beneficia, în cadrul unității, de tratament gratuit cu radioterapie de ultimă generație, după ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate a asigurat clinicii fondurile necesare pentru decontarea integrală a acestor tratamente. Fiind la ora actuală cel mai mare centru oncologic din sistemul medical privat, unitatea medicală a fost inclusă în Programul Național de Oncologie, oferind servicii în cadrul subprogramului de radioterapie, și dispunând în acest sens de cele mai noi și performante dotări.

Tratamentele de radioterapie se realizează în regim de spitalizare de zi, iar pacienții asigurați care au recomandare medicală pentru astfel de tratament pot beneficia de ședințe gratuite de radioterapie cu tehnici avansate de iradiere de tip VMAT, IMRT, dar și de radioterapie convențională 3D, în funcție de indicația medicală primită.

Centrul oncologic, care este integrat Spitalului Clinic Sanador, dispune de două acceleratoare liniare TrueBeam și TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, liderul mondial în domeniu.

 

După cum afirmă specialiștii din cadrul clinicii, ambele echipamente oferă pacienților un tratament rapid de radioterapie, cu precizie ridicată și doze scăzute de radiații asupra țesuturilor sănătoase, reducând la minimum efectele secundare. În plus, departamentul este dotat cu computer tomograf 4D Philips Big Bore, care permite realizarea de radioterapie cu funcție de sistem de „gating respirator”, pentru stereotaxie pulmonară, tumori ale glandei mamare, pulmonare etc,  această tehnică fiind în curs de implementare și urmând să devină disponibilă în următoarea perioadă.

Pe lângă ședințele de radioterapie decontate de CNAS, centrul oncologic mai oferă pacienților și o gamă complexă de servicii integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară, SPECT CT și terapie izotopică, împreună cu cele mai performante echipamente și tehnologii medicale, aplicate de medici cu experiență în domeniu.

 

Dr. Laurentiu Bujor

Directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, dr. Laurențiu Bujor, a explicat că radioterapia se aplică în prezent în cazul a peste jumătate din pacienții oncologici, ca tratament curativ, independent sau în asociere cu intervențiile chirurgicale și tratamentele oncologice sistemice, în funcție de localizarea formațiunii tumorale și stadiul bolii. Din păcate, în România, pe fondul numărului redus de specialiști, de centre de radioterapie și al dotărilor învechite din multe din cele existente, mai bine de jumătate din pacienții care au nevoie de astfel de tratament nu beneficiază la timp de el.

Capacitatea de radioterapie la nivel național, în momentul de față, este insuficientă, iar clinicile care oferă servicii decontate au deja liste de așteptare de câteva luni. Prin decontarea ședințelor de radioterapie în cadrul centrului nostru, sperăm să venim în sprijinul cât mai multor pacienți care au nevoie de acest tratament în cel mai scurt timp. La Centrul Oncologic Sanador, pacienții beneficiază de o gamă complexă de investigații și tratamente oncologice, acordate de medici de un înalt nivel profesional, într-un spital construit după ultimele standarde internaționale în domeniu”, a mai declarat directorul medical al centrului.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*