Sanador a inaugurat cel mai mare centru oncologic privat din România

11 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Investiția se ridică la circa 20 de milioane de euro, noul centru fiind construit pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, fiind integrat spitalului  privat al aceleiași companii.

 

De astăzi, un nou centru oncologic funcționează în Capitală. Este vorba de o investiție privată a companiei Sanador, iar la tăierea panglicii inaugurale a participat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

În cadrul conferinței de presă organizate cu această ocazie, reprezentanții Sanador au precizat că acesta este cel mai mare centru oncologic din sistemul privat din România, în care s-au investit circa 20 de milioane de euro. În acest scop, compania a contractat un credit de la BRD, cu care a acoperit o parte din investiție, contribuind totodată și cu fonduri proprii.

Centrul Sanador este „o îmbinare unică între vechi și nou, un loc în care pacientul să găsească atât căldura de acasă, cât și îngrijirea medicală la cele mai înalte standarde profesionale și de calitate, să găsească încrederea în soluția medicală din acest spital, în loc să o caute în afara țării”, așa cum a subliniat dr. Doris Andronescu, director general Sanador, făcând referire astfel atât la tehnologia de ultimă generație și la specialiștii unității medicale, cât și la faptul că actuala construcție înglobează casa-monument istoric cunoscută drept Casa Codarcea, academicianul Codarcea fiind ultimul proprietar.

 

Conf. dr. Doru Herghelegiu, director general al Spitalului Sanador, a punctat, la rândul său, că astăzi a fostoficializată nașterea mezinului familiei Sanador, un copil mult așteptat, pentru care am trudit din greu, dar avem toată convingerea că acest centru medical va avea un impact puternic asupra modernizării serviciilor medicale oncologice”.

Directorul medical al centrului, dr. Laurențiu Bujor, directorul medical al centrului oncologic, a precizat, în acest context, că „vorbind în termeni gineco-medicali, noi suntem nou-născuți, avem doi gemeni, două acceleratoare – cele mai performante de pe piață la ora actuală-, și sperăm să aducem radioterapia pe care-l merită, la nivelul anului 2018. Avem singurul serviciu privat de radioterapie izotopică, pentru cancerul tiroidian”.

Noul Centru este integrat Spitalului Clinic Sanador, beneficiind de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia, considerat cel mai mare spital privat din țară, având o suprafață totală de 18.000 de metri pătrați și dispunând de 402 paturi. În ceea ce privește noua investiție, suprafața centrului oncologic este de 5.000 mp, iar unitatea medicală funcționează într-o clădire cu șase etaje și a fost dotată cu echipamente moderne de diagnostic și tratament.

 

Despre serviciile medicale și accentul pus pe interdisciplinaritate a vorbit dr. Micea Dediu, șef secție Oncologie, membru corespondent al Academiei Române, care a subliniat că din punct de vedere al oncologiei medicale, Sanador are deja o tradiție de trei ani, iar acum, în noua locație, împreună cu colegii de la Radioterapie speră să reușească să ofere pacienților „un tratament multimodal, esențial oncologiei moderne”, menționând că unitatea medicală oferă „toată sfera actuală de terapii, .

Felicitând echipa Sanador pentru această realizare, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că întotdeauna a considerat „că sistemul privat de sănătate nu este un concurent al sistemului public, ci dimpotrivă, ajută, completează acolo unde este nevoie. Iar pentru bolnavii de cancer, aistemul public nu asigură, încă, tpate condițiile. Prezența mea aici cred că înseamnă că nu pot decât să mă bucur. Abia aștept ziua în care pe formularele E 112 de trimitere în străinătate nu va mai scrie tratament multimodal, ci vom putea face aceste tratamente aici, în România, poate cu bani mai puțini”, a spus ministrul, urând succes tuturor.

 

Centrul Oncologic Sanador asigură pacienților o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară: radioiodoterapie, SPECT-CT, PET-CT, împreună cu cele mai performante echipamente și tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogată experientă în domeniu. Este singurul din sectorul medical privat care deține secție dedicată pentru terapia izotopică.

Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic beneficiază de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia: bloc operator la standarde internaţionale (fiecare sală de operaţie este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3-4, asigurând protecţie totală împotriva infecţiilor intraspitaliceşti), anestezie şi terapie intensivă, radiologie şi imagistică medicală, compartiment de primiri urgenţe (24/24H) cu 18 linii de gardă şi flotă proprie de ambulanţe.

 

Sanador urmează astfel exemplul altor operatori privați care au investit în oncologie, un domeniu de nișă pe piața românească, în condițiile în care  numărul pacienților români cu cancer este de aproximativ 126.000, iar clinicile și centrele specializate puse la dispoziția acestora de sistemul public de sănătate sunt departe de a fi suficiente. Prin urmare, sectorul privat s-a orientat în ultima vreme și în această direcție.

Important este că de multe dintre serviciile oferite de sistemul privat, atât prin noul centru Sanador, cât și al altor clinici, pacienții asigurați pot beneficia gratuit, în baza contractelor pe care respectivele unități le au încheiate cu CNAS. „În cadrul Centrului Oncologic Sanador ne propunem să asigurăm pacienților o gamă complexă de investigații și tratamente, acordate de medici de un înalt nivel profesional, într-un spital construit după ultimele standarde internaționale în domeniu“, a mai declarat dr. Doris Andronescu, care a subliniat că echipa medicală este formată din personalități ale medicinei românești, medici de elită existenți deja în țară, dar și repatriați.

 

Spre deosebire de principalii actori de pe piața serviciilor medicale private, precum MedLife sau Rețeaua Regina Maria, care au adoptat strategia extinderii de rețele proprii în toată țara, Sanador s-a axat doar pe servicii medicale oferite în București.

Cea mai importantă investiție este spitalul privat situat în apropiere de Piața Victoriei, un spital generalist, focusat pe intervenţii chirurgicale complexe, de la cele pe ortopedie, urologie, până la naşteri. Operatorul privat mai deține o serie de clinici și laboratoare în Capitală, cărora li se adaugă, începând de azi, și Centrul oncologic, care constituie o investiție la fel de importantă.

Prima clinică Sanador a fost deschisă în luna februarie 2001, iar 10 ani mai târziu, în aprilie 2011, s-a deschis spitalul Sanador. La sfârșitul anului trecut, rețeaua avea un număr de 1.220 de angajați.

La finele anului trecut, cifra de afaceri a Sanador ajunsese la 289 de milioane de lei, față de 233 de milioane de lei în 2016, iar profitul net era de 12 milioane de lei, față de 6,1 milioane de lei, în anul precedent.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*