Simona Cocoș a primit un nou mandat la conducerea Zentiva România

24 martie 2023 | 0 comentarii |

Consiliul de Administrație al Zentiva SA a confirmat numirea acesteia în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al Zentiva SA pentru un nou mandat, valabil până la 21 martie 2027.

 

Simona Cocoş, chimista care conduce Zentiva România şi Republica Moldova din 2009, iar din 2018 coordonează operaţiunile tuturor entităţilor Grupului Zentiva din România, poate spune că luna martie este pentru ea cu adevărat una specială. După ce, pe 2 martie, a fost aleasă, pentru încă un mandat, Preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), pe 21 martie, Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Zentiva SA i-a acordat un nou mandat la conducerea operaţiunilor din România, până la 21 martie 2027.

Sunt onorată să primesc un nou mandat la conducerea companiei în care am lucrat cea mai mare parte din carieră. Sunt recunoscătoare întregii echipe Zentiva și sunt mândră de cultura companiei orientată către oameni. Mandatul meu este de a îndruma compania spre creștere într-un context economic și de reglementare dificil, ajutând oamenii să aibă acces la medicamente moderne și accesibile și pe colegii noștri să își găsească satisfacția și împlinirea la locul de muncă. Voi continua să sprijin și să pun în practică angajamentele de sustenabilitate ale Zentiva pentru un viitor mai sigur, mai sănătos și mai durabil pentru toate generațiile”, a declarat Simona Cocoș.

 

În România, grupul Zentiva reunește companiile Zentiva SA, Labormed-Pharma SA și Labormed Pharma Trading SRL (fostă Alvogen România SRL) care, împreună, reprezintă numărul 1 în volume pe piața totală (medicamente cu și fără prescripție medicală) și numărul 1 în volume și valoare pe piața medicamentelor generice din România (medicamente cu prescripție medicală, generice), cu un portofoliu de 259 de mărci.

Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie și arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, aparat respirator și OTC. Unul (1) din 10 medicamente vândute în farmacii și unul (1) din 4 medicamente utilizate în spitale sunt produse de fabricile Zentiva. Entitățile Zentiva au împreună aproximativ 1.300 de angajați pe plan local, din care aproximativ 850 în operațiuni industriale (de producție), 350 în activități comerciale și aproximativ 100 în poziții globale.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*