Sindicalistii de la Sanitas, multumiti si nu prea de proiectul Legii Salarizarii Unitare

Vicepresedintele Iulian Pope sustine ca anumite categorii de personal sunt avantajate clar, in timp ce alte categorii ar fi meritat un nivel mai bun de slarizare.

 

Iulian Pope

Iulian Pope

Proiectul Legii Salarizarii Unitare a fost studiat, saptamana aceasta, si de catre sindicalistii de la Sanitas, dupa ce documentul a fost publicat integral pe site-ul PSD, inainte de a fi pus in dezbaterea Parlamentului. In urma consultarii proiectului legislativ, vicepresedintele organizatiei sindicale, Iulian Pope, sustine ca legea nu este perfecta din toate punctele de vedere dar, in mod clar, sunt anumite categorii profesionale din Sanatate care vor fi avantajate. Pope considera ca medicii constituie o astfel de categorie, noua lege aducandu-i la acelasi nivel de salarizare cu magistratii.

In schimb, in privinta asistentilor medicali cu studii superioare, vicepresedintele Sanitas considera ca s-ar fi cuvenit un nivel mai bun de salarizare. „E clar ca medicul va fi printre personalul avantajat de aceasta lege, avantajat in sensul ca il pune unde ii e locul, alaturi de magistrati, asa cum am convenit si am cerut. In ultimii ani am tot cerut lucrul asta. Si infirmiera e bine. Aici, daca vorbim si despre asistentul medical cu studii superioare, cred ca ar merita un pic mai sus. La fel si psihologul, biologul, biochimistul”, a precizat in acest in acest sens Iulian Pope.

 

salarizareAcesta a mai declarat ca nu se astepta ca legea sa fie perfecta insa se declara multumit ca va exista o astfel de lege pentru sectorul bugetar. „Este absolut necesar, este imperios necesar sa avem o Lege a salarizarii unitare, pentru ca nu avem de prea multa vreme si de aia e si haos in sistem. Ideea de baza este ca in sfarsit avem un draft. Este imperios necesar sa avem o Lege a salarizarii si, plecand de aici, cred ca putem construi. Sunt si lucruri foarte bune in aceasta lege, dar eu nu ma asteptam la o lege perfecta şi nici n-are cum sa fie” mai spune vicepresedintele Sanitas.

In privinta sporurilor prevazute pentru sectorul sanitar, Iulian Pope a precizat ca unele dintre ele nu au mai fost incluse in proiectul actual. „Acolo unde se vorbeste despre sporurile care se vor acorda pe locuri de munca in Sanatate, din pacate nu s-a facut adaptarea la realitatile de astazi, pe care o asteptam si pe care am discutat-o la Ministerul Sanatatii, dar speram sa putem sa mai facem macar mici modificari. Cred ca, daca o mai analizam pe ici, pe colo, prin cateva locuri, noi de la Sanatate putem spune ca suntem multumiti, daca reusim sa facem cateva schimbari”, a mai precizat acesta.

 

sindicalisti sanatate - negocieri legea salarizariiIulian Pope este increzator, sperand ca proiectul de lege va mai putea fi discutat in Parlament, iar anumite aspecte pot fi corectate in comisiile de specialitate, daca sindicatele vor mai fi primite la discutii. „In interiorul grilelor cred ca mai sunt lucruri care pot fi corectate, speram sa avem ocazia prin comisiile de specialitate din Parlament. Va trebui sa clarificam si niste lucruri de nuanta, clarificari care sunt impuse de lege, de la sindicatele reprezentative la nivel de unitate, la nivel de sector. Legea e ambigua acolo si nu clarifica la premieri sau la sporurile care raman in Sanatate, formularile sunt neclare si va trebui sa le clarificam, dar nu imi fac probleme, cu siguranta vom reuşi. Si, sincer sa fiu, pe ierarhia pe orizontala nu m-am lamurit – inca mai studiez – dar pe ierarhia pe orizontala in cadrul sectorului bugetar va trebui sa imi fac o parere”, a incheiat Iulian Pope.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*