SJU Buzău, inclus în Programul Național de Endoprotezare

Pacienții vor putea beneficia, astfel, gratuit de aceste intervenții, fără a mai fi nevoiți să suporte costul endoprotezelor, așa cum se întâmpla până acum.

 

Pacienții buzoieni care au nevoie de operații de endoprotezare vor putea beneficia, de acum încolo, gratuit, de astfel de intervenții ortopedice în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Ei nu vor mai fi nevoiți să suporte costul endoprotezelor, așa cum se întâmpla până acum, pentru că spitalul buzoian a fost inclus, din această săptămână, în Programul Național de Endoprotezare. Asta înseamnă că unitatea medicală va beneficia de decontarea unor intervenții din această gamă, din fondurile CNAS.

Această realizare este rezultatul muncii depuse până acum de echipa de medici specialiști a secției de Ortopedie-Traumatologie care au, deja, o bogată experiență în efectuarea operațiilor de endoprotezare. Astfel de operații au mai fost efectuate în cadrul spitalului buzoian, însă, până acum, costurile endoprotezelor erau suportate de pacienți, întrucât spitalul buzoian nu era inclus în programul național de endoprotezare, iar dispozitivele nu puteau fi decontate din Fondul Asigurărilor de Sănătate

 

Operațiile realizate până acum au ajutat însă SJU Buzău să îndeplinească toate condițiile pentru includerea în program, astfel că pacienții care se vor adresa chirurgilor ortopezi buzoieni vor beneficia gratuit de endoproteze, în limita fondurilor alocate de CNAS. Toate intervențiile de endoprotezare efectuate până acum au fost raportate către Registrul Național de Endoprotezare, înființat pentru a ține o evidență strictă a implanturilor ortopedice primare și de revizie.

Totodată, în cadrul registrului a fost ținută și evidența operațiilor efectuate la SJU Buzău, iar la ultima evaluare, făcută zilele trecute, s-a stabilit că unitatea medicală îndeplinește criteriile de includere în Programul Național de Endoprotezare.

Programul va fi derulat în cadrul secției de Ortopedie-Traumatologie, deservită în prezent de o echipă formată din medicii Dragoș Porumb (director medical al SJU Buzău), George Ovidiu Vulpe (șef secție), Dan Mihai, Sergiu Danilescu, Ion Japie, Sergiu Jugmă.

 

Dr. Dragoș Porumb

Astfel, așa cum a precizat dr. Dragoș Porumb, directorul medical al SJU Buzău, în cadrul acestui program vor putea beneficia de operații de endoprotezare decontate de CNAS, pacienţii tineri cu poliartrită reumatoidă sau spondilită anchilopoietică cu pierderea articulaţiilor periferice, pacienţii tineri cu sechele posttraumatice ori după artrite specifice sau nespecifice, pacienţii de vârsta a treia care suferă de maladii degenerative invalidante și vârstnicii care suferă fracturi de col femural, extremitatea superioară a humerusului sau cot, dar numai în limita fondurilor disponibile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Adriana Bunilă, accesul la aceste operații se va face pe bază de programare, în viitorul apropiat urmând a fi stabilite și criteriile de prioritate. Aceasta a menționat că „odată cu includerea în Programul Național de Endoprotezare, SJU Buzău va beneficia din partea CNAS de un buget anual de peste 82.600 de lei, pentru decontarea intervențiilor din această categorie”.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*