Buzoienii au luat cu asalt Sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean

20 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

Aproape 50 de pacienti s-au prezentat aici in ultimele zile, cu entorse, luxatii si chiar fracturi, suferite dupa ce au cazut pe gheata.

 

ortopedieEfectele primelor zile geroase venite imediat dupa ninsoarea din week-end se fac simtite si la Sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Buzau, solicitata de la inceputul saptamaniii mai mult decat in orice perioada a anului. In primele doua zile ale saptamanii, aproximativ 45 de pacienti au ajuns la Ortopedie cu entorse, luxatii sau fracturi, suferite dupa ce au cazut pe gheata. Si in cursul zilei de astazi, pana la orele pranzului, aproape 20 de pacienti venisera la spital cu acelasi gen de probleme, dar majoritatea au fost tratati in regim de ambulatoriu. In Sectia Ortopedie-Traumatologie sunt, la ora actuala, 30 de pacienti care, potrivit directorului medical al spitalului, dr. Stanciu Paraschiv, sunt mai ales persoane varstnice  care au suferit traumatisme severe in urma caderii pe gheata si cateva victime ale unor accidente rutiere. Au existat si trei cazuri foarte grave, cu politraumatisme majore, inclusiv la coloana vertebrala, care au necesitat transferul la clinici specializate din Capitala.

 

Adriana Bunila

Adriana Bunila

In ciuda numarului mare de pacienti fata de o zi obisnuita, personalul medical de la Ortopedie face fata solicitarilor, timpul de asteptare la usa sectiei sau a cabinetului medical din Ambulatoriul de specialitate al unitatii medicale nefiind unul foarte mare, asta si datorita faptului ca in majoritate este vorba despre cazuri usoare.

Imbucurator este faptul ca pana astazi, la SJU Buzau nu s-a prezentat niciun pacient cu probleme de sanatate datorate temperaturilor scazute, iar unitatea medicala nu a mai devenit nici adapost provizoriu pentru oamenii strazii, asa cum se intampla in anii anteriori. „Pana la acest moment la Unitatea de Primiri Urgente nu s-au prezentat pacienti cu degeraturi sau hipotermie si nici pacienti cu boli cronice agravate din cauza temperaturilor scazute. Nu au mai fost aduse pentru a fi gazduite temporar in spital in aceasta perioada nici persoane fara adapost gasite pe strada”, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Adriana Bunila.

Cu putin timp inainte ca avertizarile meteorologice sa intre in vigoare, oamenii strazii si persoanele care locuiesc in adaposturi improvizate au fost adunati si adusi la centrul pentru persoanele fara adapost din administrarea Primariei, astfel ca niciunul dintre acestia nu a mai fost surprins pe strazi de vremea rea.

 

gheata, fracturiAstazi, meteorologii au anuntat ca va fi cea mai friguroasa zi de 20 ianuarie din ultimii 65 de ani, asa ca riscurile producerii unor accidente sau aparitiei unor complicatii datorate temperaturilor scazute ar trebui luate inca in seama, cu atat mai mult cu cat codul de alerta de ger ramane valabil pana in dimineata zilei de 26 ianuarie.

Chiar daca pe multe strazi a fost imprastiat nisip sau sare, pericolul formarii poleiului nu a fost indepartat in totalitate, asa ca medicii recomanda in continuare mare atentie celor care sunt nevoiti sa iasa din casa zilele acestea. Buzoienii sunt sfatuiti sa ocoleasca zonele acoperite cu gheata, chiar daca asta inseamna sa faca un mic ocol, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, sa paseasca incet si cu mare atentie pe portiunile alunecoase. Ramane in continuare valabila recomandarea de adresata varstnicilor si bolnavilor cronici, in special cardiacilor, de a nu iesi din casa in aceasta perioada, iar daca totusi o fac, sa se imbrace gros si sa nu se expuna timp indelungat gerului de afara.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*