Smarandache de la „Marie Curie” a fost demis si inlocuit cu Buzatu

9 iulie 2013 | 0 comentarii |

Medicii de la Institutul Inimii din Targu Mures vor opera si in spitalul de copii bucurestean, cateva zile pe luna, incepand din aceasta toamna, a anuntat astazi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca a luat decizia de a-l demite pe managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii „Marie Curie”, Gabriel Smarandache.

In locul sau a fost numit cu delegatie Daniel Buzatu, care a mai ocupat aceasta functie in perioada 2006-2009.

Ministerul Sanatatii este preocupat si nemultumit de maniera in care s-a desfasurat activitatea la spitalul de copii Marie Curie. De altfel, si mass-media a semnalat in numeroase randuri deficiente in activitatea unitatii sanitare. Ca urmare, astazi am decis demiterea managerului, pentru management defectuos si pentru lipsa actului aditional la contractul de management din 2012, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, mentionand ca Gabriel Smarandache este, de altfel, singurul manager de spital din Romania care nu are incheiat un act aditional la contractul de anul trecut.

Nicolaescu i-a imputat lui Smarandache ca nu s-a implicat si nu a gestionat corespunzator situatia sectiilor de Chirurgie cardiaca si ATI-Neonatologie care, desi dotate la cheie, sunt inca neutilizate, in timp ce copiii cu afectiuni si malformatii cardiace trebuie tratati in alte centre si in afara tarii.

Noul manager numit de Nicolaescu, Daniel Buzatu, este avocat de profesie si a mai fost la conducerea spitalului „Marie Curie”, din 2006 pana in 2009, cand a fost demis de Ion Bazac, ministrul de atunci al Sanatatii, pe motiv ca nu este medic, asa cum prevedea legislatia modificata in perioada respectiva. Buzatu a fost sustinut in 2009 de aproximativ 95% dintre angajatii spitalului, care i-au cerut lui Bazac, printr-o scrisoare, pastrarea sa in functie, dar fara succes. Nicolaescu sustine ca si in prezent, acesta este sustinut de personalul spitalului.

 

interventie chirurgicala cardiacaImpreuna echipa Institutului Inimii din Tg Mures, care va opera in sectiile de chirurgie cardiaca de la „Marie Curie”, in aceasta toamna va fi lansat un nou proiect, a mai anuntat Eugen Nicolaescu in aceeasi conferinta de presa.

In urma unei discutii cu conf.univ. dr. Horatiu Suciu de la Tg Mures, chirurg cardiac specializat pentru copii, am convenit ca impreuna cu noul manager de la Marie Curie sa incepem o pregatire a unui numar de 6 asistente la Tg Mures si, din luna octombrie anul acesta, o echipa condusa de medicul de Institutul Inimii sa efectueze operatii pe cord la copii, in spitalul Marie Curie, cateva zile pe luna”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Proiectul discutat deja de ministrul Sanatatii cu profesionistii de la Tg. Mures este complementar celui pe care Ministerul Sanatatii il realizeaza cu o Clinica din Milano, prin care patru echipe de medici si asistenti medicali vor participa la un program de specializare in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice.

Din august, vin specialisti de la spitalul italian, cu ajutorul carora sa realizam selectia personalului care va intra in acest program de pregatire la Milano si speram ca la sfarsitul acestui an sa avem o echipa de la Milano care impreuna cu specialistii nostri sa realizeze operatii la Marie Curie”, a mai spus ministrul Sanatatii, mentionand ca astfel se va putea incepe activitatea in sectia de chirurgie cardiaca pediatrica la „Marie Curie” si, pe termen lung, va creste numarulu de interventii cardiace la copii, facute in Romania.


Adaugati un comentariu


 

*