Se va deschide, in sfarsit, Spitalul Patarlagele!

13 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Saptamana viitoare se va publica in Monitorul Oficial suplimentarea numarului de paturi finantate pentru Buzau, sustin liderii PNL Buzau.

 

Inaugurare Spital Patarlagele

O veste buna pentru cei aproximativ 50.000 de locuitori de pe Valea Buzaului: Sectia exterioara de la Patarlagele, a Spitalului Sfantul Sava  din Buzau se va deschide, in sfarsit, dupa aproape o jumatate de an de la inaugurare.

Liberalii Cristi Bigiu – presedintele Consiliului Judetean Buzau, si George Scutaru – presedintele PNL Buzau, au reusit sa-l convinga pe ministrul Eugen Nicolaescu de necesitatea finantarii din Fondul Asigurarilor de Sanatate a inca 50 de paturi pentru judetul Buzau. Cei doi liberali si-au argumentat solicitarea „cu documente, necesitatea suplimentarii numarului de paturi pentru judetul Buzau fiind clar, justificata, atat de numarul populatiei, cat si de specificitatea celor doua unitati sanitare cu paturi particulare care functioneaza in acest judet. Atat faptul ca numarul de paturi pe cap de locuitor din judetul Buzau este sub media nationala, dupa desfiintarea celor trei spitale, de catre Guvernul Boc, fara o analiza prealabila de impact, cat si faptul ca spitalele private existente in Buzau asigura servicii unice, atat in zonele in care functioneaza, cat si ca discipline medicale, se regasesc si in legea sanatatii. Astfel, dupa mai multe runde de discutii, explicatii si negocieri atat cu ministul Nicolaescu cat si cu alti factori de decizie din Minister, am reusit sa-i determinam sa vada ca argumentele noastre sunt justificate”, a declarat pentru sanatatea Buzoiana, depoutatul liberl George Scutaru.

Atat presedintele liberalilor buzoieni, deputat ales pe Valea Buzaului, cat si presedintele Consiliului Judetean, au declarat in mai multe randuri ca vor face tot ce le sta in putinta sa redea buzoienilor posibilitatea accesului la servicii medicale si sa influenteze calitatea acestora.

La inaugurarea Spitalului Patralagele, cei doi liberali au promis locuitorilor prezenti la eveniment ca „acest spital va functiona dupa 1 ianuarie 2013”. 

Au trecut mai bine de trei luni din acest an, dar unitatea medicala sta cu lacatul pe usa, iar localnicii din Patarlagele si comunele invecinate se intreaba daca nu cumva le va fi interzis accesul in noul spital, modernizat si reamenajat dupa norme si standarde europene. Ei spun ca desi li s-a promis ca va functiona si pentru ei, cei care platesc asigurari de sanatate, dar care sunt prea saraci ca sa-si permita accesul la servicii medicale private, faptul ca de atatea luni nu functioneaza ii face sa-si fi pierdut optimismul.

Ministrul Nicolaescu la Buzau

Scutaru spune insa ca „Ordinul de ministru este semnat, iar saptamana viitoare se va publica in Monitorul Oficial. Prin acest document se suplimenteaza cu 50 numarul de paturi pentru judetul Buzau, astfel incat cele doua spitale private (inclusiv Sectia Patarlagele) sa poata functiona, fara a se afecta unitatile medicale publice”, astfel incat la incheierea contractelor pe anul in curs, spitalele private sa aiba finantate toate paturile aprobate, initial, la finantare.

Proprietarii celor doua spuitale private spun insa ca vor avea certitudinea ca lucrurile stau astfel, in momentul in care vor vedea Ordinul publicat in Monitorul Oficial si vor semna contractul, pentru ca la Casa de Asigurari de Sanatate a venit deja fila de buget pe anul in curs, iar finantarea acopera doar numarul de paturi aprobate in decembrie anul trecut, in care nu se regasesc cele 50 promise in plus, pentru acest an.

Presedintele PNL spune insa ca publicarea Ordinului ministrului in Monitorul Oficial este insotit si de finantarea corespunzatoare, astfel incat nici proprietarii celor doua spitale private, nici pacientii lor si nici spitalele publice (care vor ramane cu intregul numar de paturi in structura lor de functionare) nu au motive sa se ingrijoreze.


Adaugati un comentariu


 

*