Clubul Regal al Medicilor, infiintat de un operator privat de sanatate

13 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Sub patronajul Casei Regale a Romaniei, reteaua privata de sanatate Regina Maria a lansat Clubul Regal al Medicilor, in scopul recompensarii excelentei in sanatate si stoparii exodului medicilor din Romania.

 

Regina Maria, exemplu pe altarul lui Hypocrate

Incepand din aceasta saptamana, medicii preocupati de ascensiunea in cariera care au ales sa ramana in Romania, au posibilitatea sa faca schimb de experienta si sa fie recompensati prin intermediul Clubului Regal al Medicilor, infiintat sub patronajul Casei Regale a Romaniei, de Reteaua privata de Sanatate Regina Maria.

Propunandu-si sa reuneasca elitele medicale pentru a contribui la sustinerea dezvoltarii si profesionalismului serviciilor medicale de sanatate din Romania, Clubul Regal al Medicilor este deschis tuturor medicilor care doresc sa se inscrie, in speranta ca astfel se va stopa exodul, in contextul in care potrivit Colegiului Medicilor din Romania, 14.000 dintre cei mai buni medici romani au ales sa plece in starinatate pentru a profesa si a evolua in cariera.

Atmosfera lansarii Clubului a fost intretinuta de un recital de jazz inedit, sustinut de Aylin & The Lucky Charms, care au avut o reprezentatie live in avanpremiera lansarii albumului „Cloud”.

 

Dr. Dan Ulmeanu, presdintele Clubului

Misiunea principala a Clubului este de a sprijini si recompensa evolutia membrilor sai, intr-un mediu dedicat pasiunii pentru medicina, a declarat cu ocazia evenimentului lansarii Clubului, dr. Dan Ulmeanu, presedinte. „Vedem Clubul Regal al Medicilor ca un spatiu interdisciplinar dedicat propagarii cunoasterii medicale, impartasirii experientei si dezvoltarii continue. Activitatea Clubului se va concentra pe dezvoltarea unor centre de excelenta, in jurul unor specialitati medicale, realizarea unor proiecte specifice, dezvoltarea programelor de promovare a medicilor talentati, invitarea unor lideri de opinie din strainatate”, a precizat dr. Ulmeanu.

Din comitetul fondator al Clubului Regal al Medicilor fac parte sase  chirurgi: dr. Dan Ulmeanu – medic primar chirurgie generala si toracica, dr. Sergiu Stoica – medic primar neurochirurgie, dr. Hadi Rahimian – medic primar obstetrica ginecologie, dr. Rubin Munteanu – medic primar chirurgie generala, laparoscopica si bariatrica, dr. Mircea Ghemigian – medic primar chirurgie endocrinologica si dr. Bogdan Mocanu – medic primar ORL.

 

Prof.dr. Radu Deac

Activitatea Clubului Regal al Medicilor se va concentra pe dezvoltarea unor centre de excelenta in jurul unor specialitati medicale, dezvoltarea programelor de promovare a medicilor talentati, precum si pe organizarea de comunicari stiintifice.

 „Este un standard foarte inalt. Sper sa fie un mesaj pozitiv si autoritatea Casei Regale pentru cei care cred, si eu sunt unul care cred ca este o garantie suficienta pentru o alta calitate a vietii, a societatii si de ce nu, a comuniunii medicilor”, a spus la randul sau prof. dr. Radu Deac, apreciind ca prin intermediul acestui club vede o oportunitate foarte buna de schimb de idei intre generatii.

 „O asemenea initiativa ar trebui sa ne incarce de energie si de speranta. Ea poate transmite catre societate un cu totul alt mesaj si care vine sa redea macar o farama din demnitatea pe care medicii ar trebui sa o aiba. Ma bucur ca este un Club Regal, pentru ca asta ne obliga si pe noi sa ne raportam la standardele Casei Regale”, a declarat si prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

 

Reteaua privata de sanatate Regina Maria

Are la ora actuala peste 160.000 de abonati, care au acces in: 18 policlinici proprii (Bucuresti, Cluj, Brasov, Constanta, Bacau) si peste 140 de policlinici partenere din intreaga tara, 5 spitale in Bucuresti si in tara (Spitalul Baneasa, Spitalul de chirurgie plastica si ORL, Spitalul Euroclinic, Spitalul de obstetrica si ginecologie Brasov, Spitalizare de zi multidisciplinara Bacau), 2 maternitati (Bucuresti si Brasov), 3 Campusuri Medicale (Bucuresti, Bacau si Brasov), 5 centre de imagistica (RMN, CT – in Bucuresti,Brasov si Bacau), Divizia Laboratoare Clinice (Bucuresti, Brasov, Constanta, Bacau) si Banca Centrala de Celule Stem.

 


Adaugati un comentariu


 

*