SMURD Buzau primeste trei ambulante moderne

3 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Este vorba despre doua ambulante de prim ajutor de tip B4x2 si una de reanimare, asa cum va primi, de altfel, fiecare dintre cele sase judete ale regiunii Su-Est.

 

Doctorul Raed Arafat s-a tinut de cuvant. In curand, Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta (ISU) din cele sase judete din Regiunea de Dezvoltare 2 Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea) vor fi dotate cu  autospeciale moderne pentru stingerea incendiilor si descarcerari grele, dar si cu ambulante pentru interventii in cazul unui accident nuclear, chimic sau radiologic, printr-un proiect cu finantare europeana care a ajuns in faza finala.

Proiectul prevede achizitionarea a 63 de echipamente, din care 18 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate mare, 18 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate medie, o autospeciala pentru interventii la accidente colective si salvari urbane, doua autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), sase autospeciale pentru descarcerari grele, 12 ambulante de prim ajutor si sase ambulante de reanimare care se vor imparti „frateste” intre cele sase judete. Exceptie fac cele doua autospeciale de cercetare care vor reveni, cel mai probabil, judetelor Constanta si Braila, primul pentru ca este cel mai mare, iar al doilea pentru ca aici se afla Agentia de Dezvoltare Regionala care gestioneaza proiectele europene.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, iar valoarea totala a echipamentelor achizitionate se ridica la 51.514.560 lei, din care 35,3 milioane e finantarea nerambursabila asigurata din FEDR, iar 5,4 milioane finantarea nermbursabila de la bugetul de stat. La acestea se adauga contributia beneficiarului, in valoare de 830.560 lei, si valoarea TVA rambursabila de la bugetul de stat, de 9.966.720 lei.

Obiectivul proiectului consta in cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta si dezastre majore, sprijinirea unei dezvoltari echilibrate teritorial, la nivelul Regiunii Sud-Est, prin cresterea gradului de siguranta a populatiei si consolidarea capacitatii institutiilor specializate si a administratiei publice pentru prevenirea producerii situatiilor de urgenta si pentru gestionarea acestora.


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*