Sorina Pintea participă la cea de-a 71-a Adunare Mondială a Sănătății

22 mai 2018 | 0 comentarii |

În cadrul aceluiași eveniment, prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României, va fi validat ca membru al Comitetului Executiv al OMS, compus din 34 de reprezentanți ai statelor membre din întreaga lume.

 

Sorina Pintea

La cea de-a 71-a Adunare Mondială a Sănătății (AMS), care are loc în perioada 21-23 mai, la Geneva – Palatul Națiunilor Unite, participă și o delegație a României, codusă de ministrul Sănătății Sorina Pintea și din care mai fac parte Adrian Vieriță, ambasadorul României la Națiunile Unite și prof. dr. Alexandru Rafila, consilierul personal onorific pentru sănătate publică al ministrului.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 mai, ministrul Pintea va avea o intervenție în care va evidenția importanţa accesului universal la servicii de sănătate, anunță Ministerul Sănătății, printr-un comunicat.

Accesibilitatea la servicii de sănătate și calitatea acestora sunt determinante pentru acoperirea universală a tuturor locuitorilor, fără ca aceasta să le afecteze bunăstarea. Creșterea acoperirii cu servicii medicale, dar și sustenabilitatea sistemelor de sănătate necesită un angajament politic clar, iar România face eforturi pentru a rezolva favorabil aceste provocări. Având Biroul Regional pentru Europa la OMS drept partener privilegiat în evaluarea sistemului de sănătate și dezvoltarea de strategii sustenabile în zonele cheie ale sectorului sănătății, Guvernul României își va asuma responsabilitatea pentru acoperirea universală cu servicii de calitate în domeniul sănătății pentru toți cetățenii săi”, va sublinia ministrul Sănătății, potrivit comunicatului amintit.

 

Dr. Alexandru Rafila

Tot la Geneva, ministrul Pintea va avea întâlniri bilaterale cu delegațiile din Norvegia, Portugalia și Germania. Cu prima delegație, ministrul român va discuta despre stadiul proiectelor derulate de către țara noastră cu finanțare nerambursabilă din partea Norvegiei.

Cu delegațiile din Portugalia și Germania vor fi demarate discuții privind cadrul legislativ în domeniul sănătății, având în vedere intenția Ministerului Sănătății de a  propune o nouă Lege a Sănătății.

Sorina Pintea va avea o întâlniri oficiale și cu reprezentanții Băncii Mondiale și ai Fondului Global, referitoare la proiectele de dezvoltare a infrastructurii din sănătate, respectiv la proiectele de susținere a programului național de combatere a tuberculozei.

La această sesiune a AMS va fi validată participarea României, prin prof. dr. Alexandru Rafila, drept membru al Comitetului Executiv al OMS, care este compus din 34 de reprezentanți ai statelor membre din întreaga lume.

 


Adaugati un comentariu


 

*