Spitalul Colentina și maternitatea Bucur nu mai fac internări

Cele două unități medicale urmează a fi folositr exclusiv pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, preluând cazurile mai ușoare care ajung în capitală.

 

Ca urmare a intrării în Scenariul 3 de evoluție a situației epidemice generate de noul coronavirus, cele șapte clinici regionale destinate tratamentului pacienților infectați urmează a fi folosite în mod special pentru tratarea cazurilor mai severe, iar pacienții cu forme mai ușoare vor fi preluați de spitalele județene și de spitalele mai mari. În acest context, Ministerul Sănătății a decis ca spitalul Colentina, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, să primească o astfel de destinație, urmând ca aici să fie tratați doar pacienți cu forme mai ușoare de infecție cu coronavirus, în timp ce cazurile mai grave din Capitală și județele limitrofe vor merge în continuare la Institutul Matei Balș. Măsura este una temporară, până când va trece „vârful” epidemiei, iar în această perioadă, spitalul nu va mai face internări pentru pacienții cu alte patologii.

În ceea ce-i privește pe pacienții care se află internați la Colentina, cei mai mulți urmează să fie internați zilele acestea, iar cei care mai au nevoie de spitalizare vor fi transferați la spitalul Colțea și la Institutul Fundeni. Directorul medical al spitalului, dr. Bogdan Furtună, a declarat că în unitatea medicală erau internați ieri 380 de pacienți, dintre care 75% vor fi externați până vineri.

Astăzi a fost luată o decizia similară și în ceea ce privește maternitatea Bucur, unde urmează a fi internate exclusiv eventualele cazuri de gravide infectate cu noul coronavirus.

 

Pentru a putea veni în continuare în ajutorul pacienților cu alte afecțiuni, care nu se mai pot interna la Colentina începând de iei, spitalul pune la dispoziție o platformă de on-line, prin intermediul căreia pacienții pot beneficia gratuit de servicii de evaluare medicală la distanță, asigurate de medicii de aici. Prin intermediul acestui program, pacienții pot adresa întrebări medicale, pot transmite detalii despre problemele de sănătate cu care se confruntă şi pot încărca documente medicale. Ulterior, în termen de 12-24 de ore, vor primi un răspuns avizat din partea unuia din medicii specializați în problema fiecăruia dintre utilizatorii platformei. Formularul de evaluare medicală poate fi accesat pe site-ul spitalului, medicii atrăgând atenția că această evaluare nu oferă un diagnostic, ci este o formă de triaj din partea unui medic de la spitalul Colentina, de pe o specialitate medicală selectată pacient.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*