Spitalul de Arsi, nou pretext pentru un atac electoral la adresa ministrului Voiculescu

28 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Atacul vine din partea primarului Sectorului 1, care se lauda cu reabilitarea sectiei de Terapie intensiva si acuza Ministerul Sanatatii ca nu plateste facturile spitalului.

 

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

In contextul unei campanii electorale extrem de apatice, din care lipsesc cu desavarsire confruntarile directe intre candidati si prezentarea unor proiecte concrete, bazate pe planuri si strategii clare pentru viitorii patru ani, batalia pentru locurile in Parlament se poarta, in aceasta perioada, prin miljoace mai putin conventionale. Aceasta este bazata maimult pe acuzatii, care mai de care, aduse adeversarilor, si mai putin pe expunerea unor proiecte proprii, care sa convinga alegatorii.

Fiind un domeniu sensibil, care s-a aflat in prim-planul atentiei opiniei publice in ultima perioada, Sanatatea pare sa fie subiectul favorit pentru batalia electorala, insa in locul unor solutii salvatoare, asistam la o serie de scandaluri si atacuri soldate cu plangeri penale. Vizata este conducerea Ministerului Sanatatii, in special ministrul Vlad Voiculescu, ca membru al guvernului, a carui activitate este intens criticata, de la inceputul campaniei, in contextul in care Dacian Ciolos este propus de PNL pentru un nou mandat de premier.

Dupa acuzele aduse de primarul general al Capitalei si dupa plangerea penala depusa impotriva sa de conducerea spitalului Sfanta Maria, in contextul scandalului transplantului pulmonar, asupra ministrului Sanatatii se trage” si din directia Primariei Sectorului 1, condusa – intamplator sau nu – de Dan Tudorache, coleg de partid al Gabrielei Firea.

 

Dan Tudorache

Dan Tudorache

Acesta a lansat, zilele trecute, cateva sageti in directia Ministerului Sanatatii si, implicit, a ministrului Voiculescu, pe care il acuza ca are alte preocupari decat investitiile in Sanatate si buna administrare a unitatilor sanitare. Primarul este nemultunit ca, in timp ce administrsatia locala a Sectorului 1 suporta integral cheltuielile pentru reabilitarea sectiei ATI de la Spitalul de Arsi, ale carei lucrari sunt gata in proprotie de 80% si vor fi gata in decembrie, Ministerul Sanatatii nu achita facturile de utilitati ale unitatii medicale. In timp ce Primaria Sectorului 1 investeste importante sume de bani pentru redeschiderea Sectiei ATI a Spitalului de Arsi, Ministerul Sanatatii nu achita facturile la plata intretinerii, intregul spital fiind in pericol sa fie inchis din aceasta cauza. Imi pare rau ca ministrul Vlad Voiculescu are alte prioritati decat investitiile in sanatate si in buna administrare a unitatilor medicale”, a declarat primarul Dan Tudorache cu ocazia unei vizite facute la unitatea medicala.

Reamintim ca sectia ATI a fost inchisa in urma cu cateva luni, dupa ce o pacienta a decedat in urma unei transfuczii cu o grupa gresita de sange, aceeasi soarta avand-o si un alt pacient care a fost filmat in timp ce in dreptul urechii avea cateva larve de muste.

 

spitatul de arsi

In replica la acuzele aduse de Dan Tudorache privind neplata facturilor, Ministerul Sanatatii  respinge acuzatiile si ii sugereaza primarului Tudorache sa studieze legislatia in materie pentru o corecta informare a conducatorilor institutiei si a publicului. Intr-un comunicat remis presei, Ministerul Sanatatii ii multumeste acestuia pentru implicarea in renovarea sectiei ATI si il incurajeaza sa continue astfel de demersuri. „Facem precizarea ca, potrivit legii, Ministerul Sanatatii nu plateste utilitatile unitatilor sanitare. Ministerul Sanatatii asigura, in schimb, alaturi de autoritatile publice locale, finantarea investitiilor in spitale. In acest context, amintim faptul ca Ministerul Sanatatii a aprobat toate cererile primite din partea acestei unitati sanitare”, se arata in comunicatul institutiei, in care se mai precizeaza ca dupa finalizarea lucrarilor de renovare a sectiei de terapie intensiva, Spitalul de Arsi va intra in programul Actiunea Prioritara Arsuri, prin care va fi asigurata o finantare corespunzatoare ingrijirii pacientilor mari arsi, iar personalul implicat in ingrijirea acestora primeste un spor salarial de suta la suta.

 


Adaugati un comentariu


 

*