Ministerul Sanatatii demareaza de urgenta un plan de investitii la Spitalul de Arsi

In acest sens, a fost deja aprobata alocarea a aproape 450.000 de lei pentru masuri de igienizare si doatrea cu echipamente a sectiilor cu cele mai mari probleme.

 

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

In conditiile in care inchiderea Spitalului de Arsi, varianta luata in calcul de trei ori de ministrul Sanatatii, nu este la acest moment o solutie posibila, ministerul a luat decizia demararii de urgenta a unui plan de investitii privind igienizarea unitatii sanitare. Decizia a fost luata in contextul ultimelor scandaluri in care spitalul a fost implicat, cel legat de decesul unei paciente care a primit o grupa de sange gresita si cel iscat in urma difuzarii imaginilor cu un pacient infestat cu lareve de muste in sectia ATI a unitatii. Si acest pacient a decedat si, cu toate ca decesul nu a s-a datorat larvelor cu care fusese infestat,  situatia a generat o serie de anchete ale Ministerului Sanatatii, desfasurate in paralel cu cele ale procurorilor, care s-au autosesizat.

Ministrul Vlad Voiculescu  a recunoscut ca unitatea medicala este departe de a putea oferi cele mai bune servicii pacientilor, declarand ca a luat de mai multe ori in calcul inchiderea spitalului, insa la o analiza mai amanuntita s-a stabilit ca acest lucru nu este posibil. O solutie prezentata a fost relocarea spitalului, pacientii care necesita transfuzii si cei care au nevoie de terapie intensiva fiind directionati catre alte spitale, in conditiile in care  activitatea in cele doua sectii ale Spitalului de Arsi a fost sistata.

 

spital arsiLa o zi dupa ce au fost anuntate aceste decizii, ministrul Vlad Voiculescu a aprobat un plan de investitii de urgenta pentru Spitalul de Arsi, alocand totodata suma de 449.310 lei din bugetul ministerrului pentru activitati de igienizare si dotare a unitatii medicale. In termen de 30 de zile de la alocarea fondurilor, toate lucrarile la spital trebuie finalizate, aceste incluzand igienizarea sectiei ATI, inlocuirea usilor de acces in ATI si in saloanele pentru pacienti cu usi glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii si a saloanelor pentru pacienti, dotarea cu echipamente si mobilier a Unitatii de Transfuzii, sectiei ATI si a salilor de operatie, precum si  angajarea unei firme pentru igienizarea si dezinfectarea aparatelor de climatizare.

Totodata, planul prevede organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog, includerea in schema de personal si organizarea ulterioara a unui concurs pentru postul de infectionist, care va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia si supravegherea rezistentei la antibiotice, achizitia unei statii de clorinare a apei uzate, dar si instalarea de dispensere pentru dezinfectanti de maini la intrarea si iesirea din toate saloanele si spatiile in care se ofera ingrijiri medicale.

 

Colegiul Medicilor Municipiul BucurestiIntre timp, Clolegiul Medicilor Bucuresti a anuntat ca a luat act si de cazul pacientului infestat cu larve, dupa ce anterior se autosesizase si in cazul pacientei care a primit o transfuzie cu o alta grupa de sange decat cea de care avea nevoie. Prin intermediul unui comunicat, organizatia profesionala a medicilor bucuresteni a anuntat ca in cazul in care vor aparea informatii referitoare la o posibila eroare medicala in cazul pacientului de la Spitalul de Arsi cu larve pe ranile deschise, va demara o investigatie.

„Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a luat cunostinta de situatia de la Spitalul de Arsi, prezentata in mass-media, si constata ca la acest caz se putea ajunge fie din posibile erori medicale, fie ca urmare a unor probleme de structura. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti va urmari evolutia acestui caz si, daca vor aparea informatii referitoare la o posibila eroare medicala, va demara o investigatie”, se arata in comunicat.

 


Adaugati un comentariu


 

*